Dag 6

Uw verslaggever kwam half 5 het park op en zo waar was het deze middag een keer niet nodig om de banen extra te prepareren. Nu was het ochtend werk van de hardwerkende vrijwilligers voldoende.
Wat lagen ze er netjes en … droog !! bij.
Op baan 5 werd zelfs al gespeeld. De jongens Vitali en Atiq waren nog even aan oefenen.
Raymond was al weer bezig in zijn (lekkere) koffie karretje.
En Ans was al weer in de keuken bezig.

Baan 1 startte met een HerenDubbel6 in ons 35+ toernooi. Het was alleen wat ongelijk verdeeld. Werkelijk 35+ aan de ene kant met Wouter en oud top-korfballer Felix en aan de andere kant 4 keer 35: Joost van Kempen en Theo Hesse, 2 70+ ers. Petje af mannen. Theo en Joost wonnen de 1e game, maar daarna was het verschil te groot.
Maar ook respect van Wouter, die terecht opmerkte dat hij hoopt op die leeftijd nog zo te tennissen.
Sjors vond het weer overheerlijk om op het gravel te spelen. Jaro, die toch te veel last van z’n knie heeft werd in 2 sets verslagen.
Sjors moet straks nog dubbelen met z’n maatje Dennis. Sjors met een glimlach: “Ja dan gaat het pas echt beginnen! :-)”. Hij heeft er zo veel zin in.
Juscha begon haar 1e GD met manlief Mike meteen met een ace. Hoppa die zat er lekker op. Bij de tegenstanders was Koos weer blij een toernooi met Hanneke te kunnen spelen na 1½ lang last van een tennisarm. Leuke wedstrijd. Winst voor Juscha en Mike.
De altijd vrolijke Manuela (je weet wel tweeling zus en vrouw van Frank 🙂 ), kon niet opboksen tegen Annemarie, die nu in de finale staat.
Onder toeziend oog van Bart Bijsterveld, die nog eens aangaf dat hij het jammer vond dat hij dit jaar niet mee kon doen, won Margreet samen met Gerda op baan 5. Goede vorm hebben jullie, dames. Dat moesten ook Yvonne en Odulpha ondervinden. Maar margreet gaf wel aan dat zeker 1e set geflatteerd was. “Voelde meer als 6-5”, aldus Margreet.
Frank stoomde in de HE8 door naar de finale. Hij is met al die jaren ervaring veel te sterk voor de wat korter spelende andere mannen. Finaleplaats voor Frank.
Op het terras werd het ondertussen drukker en drukker. Menig satéetje werd genuttigd, al dan niet met patatjes.
Gerda van Eijck ging er vandoor met het geldkistje van Caffé Onesta, of was het toch het kistje met theezakjes?
Een vol terras hoorde ook bij de zeg maar pre-finale in de HD4. Mitchell en Eric tegen Marten en Jeroen van J&K Sports.
Het werd een wedstrijd met meerdere kanten. 1e set 6-4 voor M&E. 2e Set totaal omgedraaid: 6-0 voor M&J. Toen vragen blikken van de mannen op hun gezichten, kijkend richting de toevallig net etende wedstrijdleiding: “En nu ? 3e set of …?” . Met vole mond (oooh) antwoord, maar Jordy, die vandaag eigenlijk vrij was vanwege voetbal, liep ook naar de mannen: 3e set supertiebreak .
Da’s dan toch weer anders. Het momentum verdween aan 1 kant en de tiebreak verliep weer gelijk op. Dus dan zijn 2 puntjes beslissend. Mitchell en Eric door naar de finale.

Op baan 2 in de GD6 was het ook zo’n wedstrijd met 2 verschillende gezichten in set 1 en 2 en ook hierbij een beslissende 3e set tiebreak.
“Het ging voor geen meter” met een bepaalde gelatenheid bij met name Michele in set 1. “Ik stop met tennis”. Huuh, was dat echt een uitspraak van haar?! Maar Silvia en Pieter vormen gewoon een sterk koppel!! In set 2 draaide Michele de knop om en mede door een bepaalde felheid ging die set naar hun.
In die 3e set tiebreak was de ontknoping bizar. 2 matchpoints , 2 dubbele fouten. Oh deelnemers, deelnemers, wat is ons spelltje toch mooi, maar soms ook een mentaal iets. Uiteindelijk 12-10 in die tiebreak, winst voor Wally en Michele.
Wally kwam de baan af en moest nog een wedstrijd, maar het liefst meteen door, maar hij was wel zo eerlijk om geen voorrang te vragen of te verwachten.
Maar hij was nog drinken halen en er was al een baantje vrij. Met Tom (die elke dag uitkijkt naar het mailtje met het dagjournaal) won Wally van Wim Maasdam en Wijert Schaap.

Laatste 2 zijn ook weer mannen van TV Huizen. Leuk dat er meer en meer deelnemers van T.V. Huizen mee doen. Ellen en Peter Posthumus doen al langer mee, dat geldt ook voor Guillermo de Wit Van Huissteden, vanaf vorig jaar ook vaste deelnemers Petra Wortel en Manon Kragt. leuk.
Maar in die HD7 werden de mannen van TV Huizen verslagen door de Koriandermannen, die nog een kleine theoretische kans maken op de halve finale.
Mentaal spel en ook geldt dat het de ene dag beter gaat dan de andere. Diane Schrijver was in haar dubbel met Ellen totaal niet tevreden over haar spel, terwijl ze de hele week gewoon heerlijk staat te spelen. Lia en Daniëlle moesten desondanks toch het onderspit delven. Ellen en Diane door naar de halve finale.
In de Dubbel zijn de Waterwijk boys Naresh en Vitali maatjes, maar vandaag moesten de fanatieke boys in de de Heren Enkel tegen elkaar. Naresh won met 6-3 / 6-4.
Ook zijn waterwijkers Bloemendaal en Erik vd Leij (al jaren) dubbelmaatjes en zo ook dit toernooi weer in de HD6. Maar ook zij kunnen elkaar tegenkomen in de GD7 halve finale. Al ver voor het toernooi werd er over gespeculeerd. Je weet wel hoe dat gaat…. Maar …. dan moesten Erik en Marjolein vandaag wel winnen en Sander en Cynthia hadden met net verloren supertiebreak tegen Jay en Wendy hun visitekaartje al af gegeven.
Toch lukte het, dus voor het gelukkige koppel vdLeij en Duyfjes zaterdag 15:30 uur halve finale tegen Diane en Ronald.

Klokslag 8 waren we weer stipt op schema en waren er 2 banen vrij, 2 DD7 partijen stonden klaar, ook nog eens beide partijen met 1 Waterwijk dameskoppel.
De vrijzijnde banen waren 8 en 1. En er kwamen nog topwedstrijd in de HE4 en HE5, maar 3 kwartier een baan leeg laten met regen op komst doen we niet he.
Dus de dames mogen op baan 1. Maar welke ?
In bijzijn van Jan heb ik er maar om getosst. Die eer ging naar Sandra en Joke (die zelf bedenkingen had bij baan1 en er wellicht niet 1-2-3 zo gelukkig mee was :-)).
Marga en Yolanda kregen dus baantje 8. Tegenstanders waren Sandra Vermeule en Astrid Schaap.
In het verder liggende donkere uiteinde van het park (nou Bloem niet zo overdrijven) werd het zeg maar een meeslepende partij. Winst voor Yolanda en Marga.
Joke en Sandra dus op baan 1 tegen Jeanet en Marjolein, die zeer vereerd waren met Centre Court.
Dit ging om poulewinst, dus achteraf realiseerde de wedstrijdleiding pas dat om die reden dan ook wel terecht was dat zij dan naar baan 1 gingen.
Het werd een gelijkwaardige en spannende wedstrijd. Aan beide zijden waren de dames vast. Goed gespeeld. Nipte overwinning voor Jeanet en Marjolein: 7-6 / 6-4.

“Gaat de beste nr. 2 ook over?” Dat was de met hoop klinkende vraag van Jos en Christi. Ze hadden het 1e potje nipt verloren in die (soms vervelende) supertiebreak en konden vandaag wel de winst pakken tegen Petra en Luciënne.
Maar helaas dames. Een aantal onderdelen hebben we dit jaar vanwege Corona wat soberder gehouden (ook op advies van de KNLTB), dus bijvoorbeeld geen complete/normale 3e sets, geen kruisfinales en ook geen beste nr’s 2 door. Dus helaas, hoop weg. Christi heeft gelukkig 2 onderdelen ingeschreven en zij mag nog optreden in de DD6.
Ook van ATC zijn Karin en Bertina. Na ontvangst van een lekkere zak Smikky chocola gingen zij baan 5 op tegen de dames, die vandaag de dagprijs/ -vermelding krijgen van mooiste kleding. De heren Mitchell en Eric in de HD4 krijgen een eervolle vermelding in deze. Maar Tatsiana en Anna hadden erg smaakvolle jurkjes aan en de dames eindigden op dit mini-ranglijstje net even wat hoger.
Het werd een leuke en lange wedstrijd op baan 5. De dames hebben even meer dan 2 uur op die baan gestaan. 5-7 / 6-4 en toen de tiebreak. In bijzijn van de fotograaf werd het 4-0 en mocht die fotograaf van Bertina niet vertrekken. Maar de wedstrijdleidingverplichtingen riepen en prompt 4-1 / 4-2… het was al spannend en dat bleef het. Toch winst voor Bertina en Karin, die nu in de finale staan in de DD6.

Overigens blijft het vrouwelijk schoon niet onopgemerkt. Eén van de mannen uit één van de hogere Heren Enkel categorie moest toegeven dat hij eerder deze week af en toe wat afgeleid was door de dame(s) op de baan naast hem.
Over Heren Enkel gesproken … nog 2 krakers deze avond. Patrick Bander tegen Diederik van Maren in de HE5 en Tim Mesters tegen Richard Beumer in de HE4.
In de laatst genoemde partij zagen we pijn, veel PIJN, zoveel pijn dat je als toeschouwer mee voelt. Niet pijn vanwege de wedstrijd het spel, nee. Richard stond ze wel errug goed te raken deze avond, maar begin 2e set ging een spierscheuring parten spelen bij Tim. Het bleef het proberen, gaf niet op, sloeg met name backhands, omdat dat minder pijn deed, maar het ging niet meer. Opgave bij 1-2 2e set. Jammer Tim! En vooral sterkte en spoedig herstel.
Die andere pot in de HE5 werd een pracht wedstrijd, die terecht in 3e set beslist moest worden. Het werd echt punt voor punt spelen, lange rally’s, beide met name vanaf de baseline. Uiteindelijk winst voor Patrick: 3e set 6-4.
Ondertussen was het tijd voor Jan Dorlijn … morgenvroeg weer koffie zetten voor Danuut, die 4 uur op moet voor de vroege dienst.
En op het terras werden tafels verschoven en ging een groep Waterwijkers om de grote tafel zitten. Karin mocht aan het hoofd zitten, maar … ja hoor dat heeft Karin weer, daar regende het net tussendoor tussen het vaste dak en de luifel, dus zat Karin daar met paraplu.

Er zijn ook vaste deelnemers die alleen beter worden. Eerdere dagjournaals zijn er al voorbeelden genoemd. Maar uw verslaggever vindt dat Henk Stolker en Tuan Tran dit jaar beter spelen dan vorig jaar. Dit avondpotje werd 2 uur en 8 minuten gedaan over 2 sets. Wel winst voor Ruud en Roland, die doorgaan naar de kwartfinale.
Eindig ik nog met 2 dubbels die biede in een 3e set tiebreak uitmondden. Op baan 7 was dat de leuke DD8 partij tussen Irene van Geest en Judith Ravoo tegen Leonie van de Werke en Kim Nolte. Langs de baan zat Jeroen Nolte nog even lekker een satéetje te eten na zijn partij. Op de baan winst voor Leonie en Kim.
En Sjors en Dennis hadden ook een 3e set supertiebreak nodig om de winst te pakken. Ontevredenheid bij Jacob, die volgens eigen zeggen niet lekker gespeeld had. En samen met Dave had hij het gevoel dat net als de 1e wedstrijd toch winst heel dicht bij was. Morgen 3e potje voor Dave en Jacob en Dennis en Sjors krijgen nog 2 krakers. Morgen 17:00 uur belangrijke wedstrijd voor de poulewinst tegen Mark en Diederik.
Ik ga kijken :-).
Op de vrijdagavond = Mosselavond, gesponsord door de LIDL.

Uw verslaggever Bloem

Start typing and press Enter to search