Dag 9 Finaledag

Geheel in het beeld van deze week paste de start van deze dag. Om 8 uur, toen de mannen van de banen al weer begonnen waren met hun voorbereidende werk, lagen de banen er prachtig bij. Maar effe later gooide regen roet in het eten of beter gezegd water op de banen.
Dus we begonnen de dag al weer met vertraging.
Joost, Theo, Ronald en Frans besloten hun laatste HD6 poulewedstrijd te cancelen. Er stond niets meer op het spel.
Dus huiswaarts. Zo ook Theo met de auto en juist in die 10 minuten fietste arme Yvonne Hesse door de regen naar LTC Waterwijk om Theo aan te moedigen.
Rond 10:45 uur gingen de eersten de baan op.
Een paar kids van onze finalisten gingen het inslaghok in om een balletjes te slaan: Jordy Velthuis en de jongens van Mike en Juscha. Toekomstige toppers?
Fons en Cokkie waren als eerste klaar. Nieuwelingen Naresh en Vitali waren te sterk in de HD8. Cokkie, wat wil je drinken? Cokkie: “het is 12 uur geweest, dus een biertje mag wel. Lekker”. Later was Cokkie weer actief achter de BBQ voor ons, voor de club, voor onze deelnemers.
Vanaf 11:15 waren beetje voor beetje alle banen weer beschikbaar en bespeelbaar.
Henry en Mieke hebben één mindere wedstrijd gespeeld (de 1e) en daarna 2 hele solide uitstekende potjes, Vandaag winst tegen Lia en Rob.
In de HD6 was nog één poule wedstrijd te spelen. Winnaars zouden doorgaan naar de finale. De broers Bruins waren te sterk voor Felix en Wouter.

Dan de finales van ons Rosita’s Open 35+ editie 2020 ….
Frank Groothuis won de HE8 finale van Atiq, die het als nieuweling uitstekend gedaan heeft.
DE8 leuke wedstrijd tegen de 2 beste Dames in het Enkel spel. Yvonne Leisberg heeft haar spel zo giga verbeterd in deze laatste paar jaartjes. Annemarie Sonnenberg uit Oudekerk s/d Amstel moest haar meerdere erkennen. Annemarie hoopt ook komende jaren dat er toch wel dames aan het enkelspel blijven deelnemen, ja ook, of juist ook in die 35+. Het is zo’n leuk spelletje. Volgend jaar weer van de partij.
Yvonne speelde later nog de onderlinge Gouwen finale in de GD8. Yvonne en Eugene wonnen terecht van Frank en Regina.
In DD8 waren Juscha en Marie José een maatje te groot voor al hun tegenstanders. Dikverdiende winnaars. Ook de altijd gezellige Mirjam en Gerda konden hier niet tegenop. Volgend jaar (of eigenlijk na deze week) nooit meer 8, naar die 7 MJ en Juscha!
Terecht op baan 1 de Heren Enkel finale in de Heren Enkel 6. Richard Leijting won verdiend de 1e set met 6-3. Stond zo goed te spelen.
Maar Sjors heeft het altijd zo naar zijn zin op ons gravel en beet zich vast in de wedstrijd. 2e set tiebreak. Die won Sjors en ook de 3e set ging toch uiteindelijk naar Sjors. Goede pot tennis mannen!
HD7 finale was tussen 2 dubbels die beide in goede vorm verkeerden deze week. John en Alexander wonnen de finale van Edwin en Patrick.
Om half 4 kregen we op deze finale dag nog even aan laatste bui regen op ons kop. Tjeetje … André van Duin zou zeggen “Effe wachte ….. TENNIS ….”. Overigens was hij er dit jaar niet bij. Vanwege Corona hebben we ook de prijsuitreiking sober gehouden zonder muziek en dus ook zonder gekkigheid. Hopelijk volgend jaar weer, alhoewel sommigen van onze club hebben gezegd tegen die zanger (soms zangeres) “doe het niet meer, je stem is niet helemal top” :-).

Op baan 1 het top affiche van de dag in de Heren Enkel. Kanjers Mike van Woensel tegen oud winnaar Patrick Bander.
Set 1 voor Mike, met o.a. die ijzersterke vlijmscherpe backhand slice ballen. Dat zie je niet zo veel mee. Maar net voor de regenpauze had Patrick een erg sterke fase en grip op het spel van Mike.
Na de regenpauze was dat momentum eigenlijk weer weg. Jammer voor Patrick, maar terechte winnaar in de Heren Enkel van ons 35+ en zowel in de HE5 als in de HE4 is Mike van Woensel.
Raymond van ons koffietentje van caffe Onesta merkte terecht nog op: die gasten zijn allemaal goede gasten. Super sportief. gewoon lekker balletjes slaan. Nooit onenigheid. Tja in die toppers in de 4 en 5 staan wel zo lekker te slaan he.
Zo ook in de hoogste Herendubbel categorie. Mitchell en Eric hadden in de poule al een soort finale gespeeld, nipte winst toen en nu weer aan de bak tegen Bart Pijls en Mark Vlietstra in de HD4. Ook een heerlijke finale! Winst voor Eric en Mitchell.
Heel veel finale werden gespeeld tussen de nr’s 1 en 2 geplaatst. Zo ook bij de GD7. Nog steeds één van de leukste en samen met de DD7 en HD7 de populairste onderdelen.
Op baan 2 werd veel heel veel toeschouwers een zinderende finale gespeeld waarbij de uiteindelijke winnaars Hein en Aafjes tactisch van alles uit de kast haalden om de winst naar zich toe te trekken; van heel veel variatie tot aan onderhands serveren aan toe, lukte het om die winst te pakken tegen Diane en Ronald, die met meer aanvallend spel nu ook gemerkt hebben, dat Aafje en Hein toppers zijn en blijven in die GD7.
Peertje won weer eens een Heren Enkel categorie. Roland doet al tig jaar mee met ons 35+ toernooi. Ruud Fokker, die ook debuteerde en ook zoals zo velen aangaf volgend jaar er zeker weer bij te zijn, moest zijn meerdere erkennen in deze finale.
Wally en Michele verloren eerder deze week alle eerdere wedstrijden de 1e set. Nu een keer niet, nu in de tiebreak van 1e set winst. Maar onder toeschouwend oog van Richard en Martha, die eigenlijk met Peter zou spelen (fijn dat je weer kon zijn, na het nodige ziekenhuis verblijf eerder deze week), bleven Peter en Renata de vorm en goede gevoel vast houden van de hele week en wonnen de GD6. Petje af. Uitstekend toernooi!
Pijn in de buik had ze. Kijk … maatje Karin speelt al vele jaren afwisselend in de 7 en 6, voor haar maakt het niet uit en beide gaat haar goed af. Maar Bertina in de 6. Daar had ze zelf buikpijn van. Maar na de finale tegen Christi en Anette die net in de finale niet lekker hadden gespeeld, had dat gevoel van buikpijn plaats gemaakt voor blijheid. En terecht. Zo blij. Winst in de 6 , Karin & Bertina. Goed toernooi.
“Bassie kan het nog”. In de regenpauze was het 2-1 1e set voor Diederik en Martin, die zelf gekscherend babbelde over zijn kleding en boodschappen tassie met zijn racket(s). Maar Martin hoort op die tennisbaan, zag ook zijn vader, die er bij was. Dus gauw een tennistas kopen (Yvonne Leisberg heeft vast nog wel een advies over tassen, zij heeft er inmiddels één gekocht) en die baan op. Weer lekker tennissen.
Maar Bas zei toen tegen mij: jeetje wat zijn die gasten goed. “Ja dat weet ik , ik heb zelf tegen ze gespeeld en heerlijk gespeeld, maar wel verdiend verloren”. Maar zo zei ik tegen Bassie: geloof er nou in, zij krijgen ook nog wel een mindere fase.
Nou naast zijn broer Marc haalde Bas zijn grootste vorm en pakten zij set 2 met 6-1 en wonnen ze dik de 3e set tiebreak . Dus winst voor deze Bruins broeders.
De laatste finale was de DD7. Die begon wat later omdat Diane Schrijver al 2½ uur op de baan had gestaan in haar GD7 finale. maar na een glas wijn met ijs en 2 paracetamol de baan maar weer op.
Maar oeps weer een regenbui en weer een korte regenpauze.
Uiteindelijk werd om 10 over 6 het laatste matchpoint van het toernooi verzilverd. Het was al het 5e matchpoint in de DD7 finale tussen Patricia en Maria tegen Ellen en Diane. Winst voor Ellen en Diane. Voor laatst genoemde hebben de spiertjes heel wat te verduren gehad. Ach dat geldt eigenlijk voor ons allemaal … we zijn allemaal 35+ ers en daar hebben we allen af en toe wat last van …. Maar het spelletje blijft zo leuk en ons toernooi is en blijft een gezellig toernooi (al vele leuke reacties gehad van deelnemers, dank daarvoor).

Het was weer een topweek.
Aan die week werken heel veel veel mensen mee. Er is heel hard gewerkt. Van de mannen van de banen, barcommissie, Ton van Rosita’s, mosselavond, goody bags, loterij tot aan de medewerkers achter de bar.
Ik wil alle vrijwilligers van onze club, allen die betrokken zijn geweest en een steentje hebben bijgedragen, hartelijk danken voor hun inzet en hulp.
Ik wil Ton en Sonja het Mexicaanse restaurant Rosita’s aan de Koopmanstraat in Almere Stad weer hartelijk danken voor het sponsoren van ons Rosita’s Open 35+ toernooi.
En ik wil alle andere sponsoren hartelijk danken voor bijdragen voor loterij, goody bags, enz.

En deelnemers, dank voor de sportiviteit en gezelligheid. Tot volgend jaar!!

uw verslaggever Bloem

PS. Foto’s van de fotograaf zijn te zien op facebook en op de site van LTC Waterwijk: https://ltcwaterwijk.nl/2020/08/28/rositas-open-35-dag-verslagen/

Start typing and press Enter to search