Dag 5

Dagjournaal woensdag 26 aug. (dag 5)

Kennen jullie Francis? Ik voor deze week ook niet. Zij zou ook niet mee doen, maar deed toch mee.
Onze toernooi coach Perry van de KNLTB was het er ook niet mee eens.
Maar vanaf dinsdagavond tot woensdagavond liet ze van zich horen. Niet met een racket en een tennisbal, maar met gefluit en veel woei en wat miezer regen.
Die wind he, sjeetje. Uw verslaggever ging extra vroeg naar de banen, maar geen plassen op de banen! Maar wel vochtig gravel.
Ronald Lever en William Vos waren al weer druk bezig. banen geborsteld. Om kwart voor 5 klaar, half uurtje niets, daarna slepen en dan starten.
Maar nog steeds volop wind van Francis. uiteindelijk kregen we het voor alkaar en samenwerking met de weergoden dat we Francis zo ergens tussen 7 en 8 van het park hebben verdreven.
Marcel Brouwer kwam zeiknat aan. Omdat zijn vrouw nog niet thuis was, moest hij op de scooter. En als je dan net zo’n bui op je kop krijgt, … enfin.
Zo’n bui zorgde nog wel voor gladheid en slipgevaar op de banen 1 en 6. Daar gingen de mannen nog even de baan af.
Ron Hillenaar nam in die toch zeer korte tijd effe een balletje gehakt tussendoor, met saté saus.
In de kantine waren Ans en Lianne al druk met voorbereidingen voor eten deze avond. O.a. Kipsaté en soep was te verkrijgen. Lekker en dank jullie wel.
Danuta en Jan hadden bardienst, maar waren 2 minuten te laat, omdat Jan’s oog eerst op de mooie auto’s op de parkeerplaats viel; dit keer een Maserati.
We hebben ongetwijfeld een groot auto liefhebber onder onze deelnemers.

Even een kleine onderbreking voor wat correcties ….
a. Met Ria speelt niet Ray, maar Roy Alson. Zij speelden vanavond weer. Nipt verloren van Tinda en Harry.
b. Regina en Manuela en Frank… ik had het wel goed in mijn hoofd, maar heb het verkeerd opgenomen in het verslag van gisteren.
Frank en Regina speelden tegen de Waterwijkers Karin en Theo. Manuela is wel de tweelingzus van Regina en Manuela is de vrouw van Frank
En nog even een antwoord op de vraag wat ik bedoelde met Olympisch tintje in één van de eerdere dagjournaals.
Het is toch wel grappig dat één van onze deelnemers aan 5 olympische spelen heeft meegedaan he. Da’s niet zo maar wat. Niet met tennis maar als Volleyballer en Beach volleyballer. En in 1988 in Atalanta Goud!. Richard, leuk dat je meedeed met Ron Hillenaar.
Ron en Richard zijn na gisterenmiddag wel uitgeschakeld, Bart en Mark poule winnaar.

Een andere vraag aan de wedstrijdleiding kan betiteld worden als de meest gestelde vraag deze week. Weten jullie welke dat is?
Morgen het antwoord.

Ook nu al poulewinnaar zijn Peter en Renata in de GD6. Peter steekt in bloedvorm begreep ik van andere aanwezigen en Renata speelt gewoon top! De als nr. 1 geplaatsten Henry en Mieke , die ondanks de LTV clubkamp. toch ook bij ons mee doen, werden verslagen.
Overigens ook bij deze nog eens een keer een oproep aan alle Almeerse verenigingen en LTV Almere in het bijzonder … Laten we samenwerken en a.u.b. geen clubkampioenschappen organiseren in een week wanneer er elders in Almere een Open toernooi is!!! Dank u.

Op baan3 nog met die vele wind Debbie en Mieke tegen waterwijkers Joke en Sandra. Eerst nog onder toeziend oog van mannenlief Ger en Martin. Maar met dat ene regenbuitje beslten ze toch ook maar het terras op te zoeken.
Erg leuke partij, gezellige dames ook, winst voor Sandra en Joke, die nog voor poule winst kunnen gaan.
Fred was een beetje teleurgesteld in onze fotograaf. Wedstrijd 1 niet op de foto en nu wedstrijd 2 weer niet op de foto. Fred hoe kan ik het goed maken? Ik neem mijn fototoestel mee als we de clubkampioenschappen hebben, okay?!.
In die wedstrijd van Fred en Angelique tegen Karin en Theo , ging Angelique het gravel van baan 3 van dichtbij bestuderen. het was niet helemaal de bedoeling, maar ze stond op haar verkeerde been en viel toen ze een bal wilde halen.
Winst voor Karin en Theo.

Gezelligheid … dan denk ik ook aan Miriam Schep , ook een vaste deelnemer, altijd even gezellig. Nu al weer direct bij het inschrijven.
De teksten op de gezondheidscheck kon ze niet lezen, want … geen leesbril. Maatje Gerda Maarse las het voor. “Gezondheidsklachten”… Ik mankeer van alles, heb eigenlijk geen idee wat ik hier doe.
De toon was weer gezet 🙂 De dames versloegen Leonie van de Werke en Kim Nolte.

Uitgeschakeld zijn de mexicaanse dames Irma en Linda. Vonden ze uiteraard erg jammer. Patricia en Maria waren sterker.
Martin behaalde een Love game . PUNT.
Danuta Dorlijn deed nog even een zenuwenplasje, want haar GD-partij tegen Laetitie en Paul werd gespeeld op het centre court. Eerste rij vol met toeschouwers! Winst en daarmee ook poulewinst voor Danuta en Jan.
Na de wedstrijd 1 drankje. Nou die kokkie met een Likeurtje van Caffé Onesta is veel te lekker, dus dat werden toch 2 drankjes.
Toen echt naar huis, want morgen weer werken en om 04:00 uur op.
Caffé Onesta staat ook op de polo’s van Marcel Brouwer. Wat een heerlijke partij op baan 5 in de HE5 tegen Diederik van Maren. Beide heren doen het juist hier om he, heerlijke gelijk opgaande wedstrijden. Dikke 3-setter. Winst voor Diederik: 6-1 / 5-7 / 6-3.
Centre Court was ook beschikbaar voor Atiq Kahn… De kersverse waterwijker won van Roy.
Michele vd Assem maandag: “waarom moet ik donderdag pas spelen?”. maar dat klopte niet. Schijnbaar heeft de Wedstrijdleiding toch wat verschoven, want woensdagavond mocht ze met Wally al aantreden. Maar goed dat ze het van anderen te horen kregen.
half 8 of half 9, wat was het nou. HD was het in 1 wedstrijd geloof ik niet helemaal eens over de tijd :-). Maar ook dat kwam allemaal goed.
Overigens liep alles ondanks de regen de vertragende start redelijk op schema: sommige partijen iets te laat. Laatste partij van 21:15 ging 17 minuten te laat de baan op.
Hanneke had gisteren 6-1 / 6-0 verloren , vandaag gewonnen zelfde uitslag, maar beide wel geflatteerd , moet ze eerlijk zeggen.
Judith en Irene in de DD8 kregen de dagvermelding van het mooiste setje kleding saampies.
En wie zijn de Lieffies. Uw verslaggever is er achter gekomen. Het zijn Caroline Keur en Jolanda de Rek en dat komt uit de hockey wereld.
Tenslotte de vermelding van de bal van de dag. Die was zonder meer van Nout Peeters Weem. Hij ontving een service. Goede service op zijn backhand. Maar hij haalt uit met zijn backhand: één streep naar de overkant bij de serveerder vlakbij de voeten bij het lijntje aan de buitenkant. Wat een bal!!!

Wat wordt het donderdagavond … (regen voorspeld)… we gaan het zien.
Hoe dan ook … we hebben vrijwilligers, die het de hele week al voor elkaar gekregen hebben dat we ondanks het weer elke keer wel konden spelen.
En hoe dan ook (2), we hebben ook vrijwilligers die er voor zorgen dat er gedronken en gegeten kan worden: kipsaté of broodje Hamburger en broodje bal en 2 soorten soep.

Uw verslaggever Bloem

Start typing and press Enter to search