Dag 4

In deze zo langzamerhand te benoemen 1e HERFST-editie van de Rosita’s Open plensde het overdag weer behoorlijk. Maar … in de avond was en bleef het droog.
Deel van de regen bleef liggen op de luifel bij het terras. Jordy dacht goed te doen door de luifel iets om hoog te doen, maar dat had gevolgen. En wie was weer de pechtvogel…. Onze Karin. Zij stond net onder het uiteinde en kreeg het water over zich heen.
Ook vandaag weer deelnemers voor hun eerste wedstrijd. Die kregen ook hun goed gevulde goody bag.
Patrick van Swol opende zijn goody bag, zag het pizza doosje van New York Pizza, maar zag niet meteen het logo en vroeg “Is dat een EHBO koffer?”
En na het zien van het flesje water: “Oh en ook een fles Malibu”. lekker.
Nieuwe deelnemers zijn soms ook debutanten en die debutanten zijn soms 34- of 35 jarigen die voor het eerst mee mogen doen. Zo ook Mitchell Loggen. Al die jaren zag er uit naar het jaar waarin hij 35 werd zodat hij eindelijk met het 35+ toernooi bij Waterwijk mee kon doen. Dat dacht hij al toen het nog het Smikky Open was.
Jonkies kunnen wel slordig zijn. Hij was zijn jas vergeten. Is dat de leeftijd? Of hoort dat gewoon bij hem?
In ieder geval maakte hij zijn debuut met zijn maatje Eric Elzinga en goede overwinning met Felix en Wouter.
In de hoogste enkelspel categoriën troffen we ook wat heren aan die voor het eerst meedoen met het Rosita’s Open.
Zowel mee spelend in de HE4 als HE5 is de altijd goedlachse Mike van Woensel. Na ietwat lang inspelen (hoorde ik van enkele toeschouwers) was het een puik potje tennis en werd Diederik van Maren in de HE5 verslagen in 2 sets.
Diederik twijfelde tussen 4 en 5, naar o.a. omdat de tegenstanders in die categorie gemiddeld iets hoger staan qua speelsterkte, koos hij voor de 5. Morgen wordt een leuk potje tegen Marcel Brouwer.
In de HE4 mogen we voor het eerst Sherief Joethan begroeten. Nog lid met tennisverneiging Zutphen, amar woonachtig in Almere. Verliezend finalist in de hoogste HE van vorig jaar (toen HE5) Tim Mesters was te sterk voor Sherief.
HD7 poule C waren weer stipt om 17:00 van de partij. De 3e partij stond ook weer om 17:00. Tja dat is nou ook weer niet de bedoeling. Volgende verzet naar midden op de avond : 19:30 uur.
Wouter en Peter stevenen af op poulewinst. Wim en Theo tegen Hein en Martin was weer zo’n close match. 3e set tiebreak winst voor de HNL-ers.
HD7 groep A stond ook om 17:00 uur een wedstrijd. Hakan moest echt haasten van zijn werk. Maar door de regen werd toch pas 17:10 de 3e beschikbare baan vrijgegeven.
Margreet Bijsterveld (dit jaar alleen, man Bart was verhinderd) en Gerda Broekema zijn vaste deelnemers. Leuk ze waren er weer. Winst tegen Monique en Manuela, die ik na de wedstrijd in een conversatie hoorde zeggen dat ze deze week een keer naar de LIDL was gegaan. Zou dat te maken hebben met de gulle giften van de LIDL aan ons toernooi? o.a. lekker fruit en vrijdag Mosselen.
De tweeling zus van Manuela : regina speelde met de man van Manuela. Snapt u het nog. In ieder geval zaten ze na de ene wedstrijd (van Monique en Manuela) en voor de andere (van Regina en Frank) aan een tafeltje lekker fajita’s van Rosita’s te eten.
De wedstrijdleiding dacht dat ze alle 5 zaten te eten en dacht een geintje uit te halen. Een stukkie vroeger dan hun wedstrijdtijdstip: “Frank en Regina, baan 5 … ”
Maar die plagerij ging de mist in. 🙁 juist die 2 aten niet.

De fajita’s waren overigens weer heerlijk. Dank je Ton van Rosita’s. Maandag en dinsdag was weer top eten van jullie. (jullie is het mexicaanse restaurant aan de Koopmanstraat in het centrum van Almere Stad.

Woensdag en donderdag is er kipsaté en/of soep. En elke dag zijn er lekkere gehakt ballen.

Vrijdag zijn er mosselen gesponsord door LIDL. Voor de mosselen op de vrijdag moeten jullie intekenen / reserveren. Dat kan bij de wedstrijdtafel.
Patrick van Swol wil wel mosselen, maar dan met saté saus, hoorde ik hem zeggen.

Terug naar het tennis. Sommige duo’s spelen voor het eerst samen. Bijv. Lucienne en Petra. beiden spelen normaal gesproken op rechts . Toch even kijken hoe hier mee om te gaan. Ondanks verlies (tegen Saskia en Ciska) waren die 2 overigens zeer tevreden over hun spel. Top!
De meest bizarre ontknoping van deze avond was bij de DD7 tussen 2 sterke koppels : Aafje en Jeanet tegen Karin en Bettina. Logischerwijs werd het een 3e set supertiebreak. Maar …. wie verzint het dat het laatste winnende punt en bal die via de netband net het net overgaat en voor de verzilvering van het matchpoint zorgt. Ik niet, ik heb het zelf ook niet gezien, maar als ik goed geïnformeerd ben, is dit werkelijk gebeurd. Winst voor Karin en Bettina.
In de HD4 boekten Bart Pijls en Mark Vlietstra een belangrijke overwinning richting poule winst. Roj en Edwin werden verslagen in 2 sets.
Misschien had Mark wel extra vertrouwen door uitspraken voor de wedstrijd of was hij misschien geprikkeld. En dan kom ik eigenlijk op wat gossip … Enkele dames hadden een discussie of de body van Mark een Superman uiterlijk betreft ja of Nee. Wat het overigens met tennis te maken heeft en hoe die discussie ontstond weet ik overigens niet.

Andere spannende wedstrijden pik ik er nog even uit.
Wat te denken van Frank en Manuela tegen de Waterwijkers Karin en Theo. Baan 8 tegen ze toegewezen. Karin liep nog met geel hesje (toeziend oog op de corona regels) naar baan 8. Het werd een thriller. 6-4/4-6 en toen die tiebreak. 10-7 winst voor de Gouwenaren. Karin was volgens Theo vandaag een “tijger aan het net”. Maar desondanks dus nipt verloren.
Andere beslissende supertiebreak 3e set was in de DD6 bij Laetitia en Margreet Hubert tegen Mylem Mastache en Renata van Teijlingen. 11-9. Hoe zuur voor de verliezers. Tja er moet er 1 winnen!
Maar de langste wedstrijd van de dag met de hoogste stand in de supertiebreak was de GD7 wedstrijd tussen de van Eijkjes tegen Rob en Lomroh. Matchpoints over en weer. maar foutjes zorgden weer voro weg matchpoint.
Na 155 minuten wonnen Gerda en Marcel : 15-13 in de super tiebreak.

Komen we uit op iets later op de avond …
Toen de storm zich meer en meer ontwikkelde …
Angelique heeft haar nieuwe loterij concept geintroduceerd.. iets met corona… Leuk!!
Met overigens prijzen gesponsord door Nick Ibiza reizen

Naresh werd na zijn HE8 partij op het terras terug begroet met een wave en een applaus. Allereerste overwinning 7-5 / 6-3 van hem als tennislid in een (zijn eerste) tennistoernooi.
Andere debutanten , tevens nieuwe leden van Waterwijk zijn de dames Calino Keur Jolanda de Rek.
1e set verloren ze met 6-0 van Leonie van de Werke en Kim Nolte. Reactie van de dames van Waterwijk: niet mijn sport dit, hoeft niet van mij” . Maar … spelen daarna een hartstikke goeie 2e set, komen 4-1 voor (!) maar verliezen toch met 6-4. Leuke pot dames!
Maar hoe kan tevredenheid in de sport zijn. Caroline ging na de wedstrijd de 4 gele bordje van hun set (dus hun eerste 4 games ooit) fotograferen. Grappig maar zeker ook mooi!
Uw verslaggever was zelf overigens ook zeer tevreden na een nederlaag. Heerlijk potje met zijn maatje in de HD6 gespeeld, maar die 2 toppers Martin en Diederik waren toch echt sterker
Laatste wedstrijd was de DE8. Hanneke doet weer trouw mee en oeps Hanneke laat opd eavond gepland. Maar dit keer viel het mee. winst voro haar tegenstander Annemarie Sonnenberg.

Wist u dat dit dagjournaal een dag te laat is. Sorry mensen, uw verslaggever moest ook even werken voor een andere krant

uw verslaggever Bloem

Start typing and press Enter to search