Dag 2

Dag 2 van het 35+ toernooi met hoofdsponsor het Mexicaanse restaurant Rosita’s en daarop inhakend hebben Linda Dekker en Irma Schipperijn geshopt.
Zij kwamen met 2 grote kleurrijke Mexicaanse sombrero’s het park op lopen om zich te melden voor de DD7. Zo leuk!!
Niet echt Mexicaans was het weer in de ochtend. tjee wat een regen en toen nog hele slechte vooruitzichten op de buienradar.
Op de webcam was te zien: a. blank liggende banen en b. effe later al weer die vrijwilligers om het weer klaar te maken voor ons als deelnemers.
Hans en William en vooral Ronald Lever was met het roze “Crew” shirtje herkenbaar. Alle 3 druk in de weer. Toppers
11 uur waren baan 3 en 4 bespeelbaar, dus 2 wedstrijden konden van start gaan.
En kwart over 11 waren baan 1 en 5 ook klaar en ach de rest van de dag viel het weer reuze mee, sterker nog, het werd alleen maar mooier en mooier, wel een redelijke wind, maar verder heerlijk tennisweer…
Alle deelnemers vulden weer netjes de gezondheidscheck in. Eentje wil ik er even uitpikken. Op de vraag “Heeft u gezondheidsklachten” stond als antwoord “Telt een kater ook mee”. Het was een beetje laat geworden voor haar met ietwat te veel drank. We hebben haar toch maar gewoon laten spelen.
Die gezondheidscheck is een mooi ezelsbruggetje over de nog paar aanwezige plassen regenwater naar wat extra aandacht voor deelnemers van vandaag die er een tijd uit geweest zijn.
Het duo Hillenaartjes was weer compleet. Ron en Marcel. Marcel is er een tijd uit geweest, vanwege de gezondheid. Maar lekker man, dat je er weer bij kan zijn.
Marcel gaf wel toe dat hij weer bloednerveus en goed aan de schijterij was, maar hé…. je staat weer op de baan hè.
Winst voor de Hillenaartjes tegen Sander en Sander.
En Wil Lever had ook al een lange tijd geen toernooi wedstrijden meer gespeeld, maar wilde nu wel weer eens mee doen met een toernooi, alleen.. nog geen dubbel maatje.
De toernooi leiding wist nog wel iemand die ook wel mee wilde doen, maar niet in de enkel.
Jeroen Muijsson heeft 2 jaar geleden de HE6 gespeeld en gewonnen, maar was nog niet aan een enkel en zo werd een duo in de GD7 gevormd.
En Wil speelde een heerlijke wedstrijd en Jeroen ook , maar ze verloren wel nipt (beide sets 1 breake) van Diane en Ronald.
Komen we op de GD7…. wat een leuk en gelijkwaardig onderdeel is dit!!
In Poule D werden gisteren 2 wedstrijden gespeeld, maar 2 maal afgebroken door regen. Die werden vandaag voortgezet. En Leatitia en Paul tegen Gerda en Marcel speelden al hun 2e wedstrijd.
Allen lekker gelijkwaardig en telkens minimaal verschil. Winst eenmaal voor Laetitia en Paul, eenmaal voor Lomroh en de volgens mij onvermoeibare Rob Haan.
En eenmaal winst voor Danuta en Jan Dorlijn. Laatst genoemde heeft trouwens uitstekend zijn functie als waarnemend toernooileiding op zich genomen.
Trots op je Jan … Maak volgende keer wel effe tijd voor bakje koffie voor je zelf.
Ook de toernooi coach van de KNLTB Perry Dimitopoulos kwam even kijken en was mede blij voor ons dat het zo lekker weer was.
Karin kwam ons park op en ook zij kreeg een bepaald prettig gevoel, want de gezelligheid en leuke sfeer kwam haar weer tegemoet en dus conclusie… ja hoor het 35+ toernooi is weer in volle gang.
Terugkomend op de mexicaanse dames Linda en Irma, zij speelden op baan4 tegen Lies en Sophia en er naast was ook een DD7 bezig,. Beide leuke wedstrijden. 6-3/6-3 voor Linda en Irma op baan 4.
Baan 3 werd een triller. Jos en Christie traden toch vandaag al aan. Christie gaf de wedstrijdleider een tikkie voor de billen, ja door Corona dan spreekwoordelijk hè.
Ze speelde immers ook Decatuinen bij ATC. Maar wedstrijdleiding had geluk dat het toch kon. Maar het werd dus een thriller, met een h Bloem!
Saskia en Ciska, die altijd zo bescheiden is over haar spel, wonnen uiteindelijk in de 3e set super tiebreak.
We hadden nog 2 andere wonderbaarlijke wedstrijden met spannende ontknoping. De eerste betrof de duels tussen Sander en Cynthia en Jay en Wendy: 6-7 / 6-0 / en dan in die supertiebreak 12-10). Tja dan gaat het uiteindelijk maar om een paar of misschien zelfs 1 punt.
Die andere was op baan 5 bij de GD7 partij tussen Hein en Aafje, die eigenlijk standaard wel ver komen en Jobbe en Manon. 6-2 / 5-7 en toen supertiebreak. En als het dan 8-8 wordt neemt de spanning toe en kan zelfs een dubbele fout fataal zijn. Zonde voor de één , geluk voor de ander die eigenlijk liever met een gewone rally wilt winnen. Ja ook op ons recreatief niveau speelt spanning mee.
Spanning die Frank Groothuis al lang niet meer heeft. Hij moest net als gisteren vandaag weer tegen een debutant, weer een nieuw lid van Waterwijk: Naresh. Frank won wederom zijn potje.
Die toch ietwat jongere spelers van Waterwijk gingen vervolgens op de vrij zijnde baan 8 verder met een potje (vrij) tennis. Ze willen ervaring op doen, snel beter worden. Leuk!
Roy Lenting heeft veel van de lucht gezien in zijn partij. Sjaak heeft in zijn enkel spelen wat routine en hoog spel ingebouwd om wellicht af en toe rust in te bouwen in rally’s en dat is lastig te bestrijden, weet Roy inmiddels ook.
Het meest opvallende racket was die van Edwin Velthuis. Mochten het hele donkere wolken worden, dan is het racket van Edwin een leidraad op de baan: altijd te volgen. Met de altijd opgewekte, vrolijke en gezellige Jolanda van Swol moesten ze echter het onderspit delven tegen de erg goed spelende Anwar en Sahida.
Evert-Jan peters is een trouw deelnemer van ons 35+ toernooi. Hij versloeg Mike, die zijn 2e wedstrijd (ooit) speelde. Nou Mike de GD met Juscha volgt nog he en Juscha staat te popelen die baan op te gaan!
De 1e partij op baan 3 betrof ook 3 trouwe deelnemers. Henk en Tuan vormen elk jaar een vast duo. Aan de andere kant Eugene Leisberg: altijd met een glimlach die baan op. Dit jaar dus in de 7, gepromoveerd he. Zijn maatje Remon is een debutant. Henk en Tuan wonnen in 2 sets.
Voordat ik zo met een grote groep Waterwijkers ter afsluiting van de zondag naar Yamas toe ga, weer gezellig en lekker uit eten, nog even 2 verhalen uit het geruchten circuit:
Toernooi krijgt schijnbaar een olympisch tintje ….
En ik hoorde iets van een corona loterij met corona flesjes…. ben benieuwd.

Uw verslaggever Bloem

Start typing and press Enter to search