Dag 3

De 1e avond van het Rosita’s Open 35+ was een beetje stilte voor de storm. Ik hoop niet al te letterlijk, maar Piet Paulusma was even in Almere en kon met zijn optimisme toch niet ontkennen dat er een windje op komt zetten dinsdag en woensdag.
Maar maandagavond is het een heerlijke avond geweest (voor sommige een erg lange en late avond; dank aan de bardienst bij deze) met lekker tennisweer op 1 momentje van een honderdtal druppels regenwater na.
Lekker weer wil nog niet zeggen dat je ook een lekkere lange partij kunt spelen he pechvogel Berna Smeding. Note bene in de 1e game van hun DD8 partij kreeg ze Zweepslag.
“nee niet weer”. Ja wel dus toch, vorig jaar rechts, nu links.
Een collega van uw verslaggever die voor Hart van Nederland werkt, heeft Berma later nog gesproken. Het lijkt minder ernstig dan vorig jaar. Sterkte en beterschap Berma.
Ook wil een spoedig herstel wensen aan Martha Schmidt – de Clerk. Helaas helaas, is ze eind vorige week in het ziekenhuis opgenomen. Ook met haar heb ik even contact gehad en haar heel sterkte, beterschap en spoedig herstel gewenst en via deze weg wensen we haar dan nogmaals.
Peter Slotboom zou met Martha spelen, maar heeft Renata van Teijlingen gevraagd voor haar in te vallen.
Een prima vervangster bleek gisterenavond. In een leuke wedstrijd tegen Wolter Prins en Karin Vink werd het een 3-setter en dus 3e set supertiebreak duurde heeel lang. Zo spannend. Toch winst voor Renata en Peter.
Die duurde niet zo lang als de 1e echte 3-setter van het toernooi, immers worden in de enkelspelen wel normale complete 3e sets gespeeld …
Ruud Fokker en Jaro Noordergraaf sloten de avond af in een best wel zinderende wedstrijd, waarin Ruud (ook volgens eigen zeggen) boven zichzelf uitsteeg.
Hele leuke partij. 3e set 6-4 voor Ruud. Jaro had toch wel een beetje spijt om (dan) toch te enkelen in deze editie. Maar he, het was leuk om naar te kijken.
We hebben weer veel leuke partijen gehad. Op de avonden kan uw verslaggever niet elke partij zien en er uit lichten.
En dat geldt ook een beetje voor het fotograferen. Er waren een 3-tal wedstrijden, waar de fotograaf naar toe wilde, maar waarbij hij te laat was. Volgende keer wekker zetten fotograaf!
Wel viel uw verslaggever de matching polo’s op van de heren Wouter Beuerle en Peter Honing, kijk dat is netjes aangekleed als duo de baan op gaan.
Hoe het spelen dan ging ? Petra kun jij daar antwoord op geven? Hoorde ik je nou zeggen “Geklungel”. Nee dat zal ik wel verkeerd gehoord hebben?
Wel winst overigens voor deze heren.
Maar tegenstanders Wim Klomp en Theo Ariaans staan aan het begon van hun gravelseizoen he. Deze week moet het in teken staan van gezelligheid en volgende week gaan ze op het volgende graveltoernooi pieken, hebben ze me beloofd.
Overigens terechte kritiek op de ICT: 3 maal 17:00 doen we niet meer hoor. Kan niet.
Die andere wedstrijd in diezelfde poule was errrug spannend. Dennis em Edward waren totaal niet tevreden over het spel in de supertiebreak. Hoe zo kom je 9-0 achter??? Tja dat is wel vrij uniek ja. Winst voor Hein en Martin.
Dat gravelseizoen kan ook wel eens tot verwarring leiden. Eén van onze deelnemers stond voor aanvang van de wedstrijd bij de Gouwen. Daniëlle was jij dat? Een typisch Oepsie moment. Maar de Gouwen is volgende week met hun open toernooi, ook gezellig.
Ondertussen was Smikky Chocolaterie weer langs geweest … nou langs geweest … vannacht zaten ze er nog … Maar ik bedoel … er stonden in eens schaaltje met (Corona proof) snoepjes op tafel.
En de giga grote droppot (tja dat was het in 35+ edities van 2019 en eerder vanaf ergens jaren 80 geloof ik) is ook weer tot de nok toe gevuld. Nu echter ook met verpakte toffies / snoepjes. Dank je wel, Smikky.
Over eten gesproken…. Oh wat waren de burrito’s van Rosita’s lekker zeg. Heerlijk Ton en Sonja!!
Ze gingen dit jaar ook als een speer … We moesten zelfs het bordje uitverkocht verkondigen.
Volgend jaar nog maar weer meer.
DINSDAGAVOND FAJITA’S !!
Wees er snel bij, of reserveer vroeg op de avond als vast jouw maaltijd.
Sander Meij heeft een mooi aandenken van de editie Rosta’s Open 35+ van dit jaar gekregen. Tja het gebeurt wel eens en hier dus ook … Een bal geslagen door de tegenstander vol op zijn been (geloof ik, als ik goed geïnformeerd ben).
“Is dat net niet te hoog?” … Dat was de vraag van de dames Jeanet, Marjolein, Debbie en Mieke op baan 6 voor hun DD7 partij, een “baseline” partij, waarbij we zagen dat deze dames veel van achter uit speelden.
Maar voor de wedstrijd dus die vraag die een antwoord moest krijgen. Daar werd een specialist bij gehaald. Ronald Lever heeft het opgemeten en inderdaad … de dames hadden het goed gezien. het lint in het midden is net vernieuwd. En nieuw lint rekt nog wel eens uit. Maar het is hersteld en daarna spelen.
Winst voor Jeanet en Marjolein
Mooie rally’s zag ik nog bij Cokkie en Bets tegen Tinda en Harry… Van de tribune bij baan 4 (waar net even gewisseld werd) klinken allemaal oeh’s en Aah’s.
Een erg blij man was Peter Posthumus. In de HD7 op een gegeven moment 20 keer duece op zijn service game, maar hij had met Guillermo gewonnen. “Yes”
Op deze avond weer 2 debutanten. Maar beide niet zo succesvol Fred Saarloos van Waterwijk was ‘s ochtend opgestaan met ietwat last en verloor deze avond met Angelique van Frank en Regina.
En van ATC Buiten was debutant John Bollemeijer, maar Peertje is nog een stukkie te sterk in de HE7, waarin helaas een deelnemer Hanna van der Sloot is weggevallen vanwege blessureleed. Ook sterkte.
GD7 waren 2 belangrijke potje met kanshebbers voor de winst in de poule. Jan en Danuta wonnen in een erg leuke en geode wedstrijd van Rob en Lomroh. Nogmaals de complimenetn hoe jullie vooruit zijn gegaan. Top.
En Jay en Wendy hadden al 2 wedstrijden gewonnen, maar nu waren de overburen van ons park Erik en Marjolein te sterk.
Hoger niveau zagen we op baan 7. Oh wat werd er effe lekker gettenist op baan7. Jammer dat die wat achteraf stond. Maar goed, die manne in de HD6 komen nog wel meer in actie (ook poule van 4). Maar topniveau.
En nog effe hoger was de HE5. Marcel Brouwer en Patrick Bander speelden beide een goede pot tennis. Leuk om naar te kijken. Winst voor Patrick: 6-4 /6-3.
En op baan 1 was net even daarvoor een 1e wedstrijd in de HD4. (2 meter plus) Richard Schuil en Ronald (Ron) Hillenaar tegen Edwin Ros en Roj ter Borgt. Als er nou 1 wedstrijd was die van links naar rechts kantelde en weer terug, dan was het deze Heren Dubbel wel. Terecht draaide het uit op een supertiebreak. Winst voor Ron en de oud-volleyballer 🙂.
Ron jij kreeg overigens van enkele toeschouwers de complimenten hoe jij staat te spelen he (eigenlijk en laten we eerlijk zijn: veel beter dan jaren terug). Toppie hoor.
Wat verder nog …
– De kledingprijs van de dag gaat naar Marianne de Graaf. Ik hoorde enkele andere dames zeggen: Oh dat jurkje ….. Zo leuk, die wil ik ook.
– Nout omschreef het weer kunnen tennissen in dit Corona jaar: We zijn of komen allemaal uit onze winterslaap 🙂
– De Mannen van de 1e partij van baan 1 hadden het na afloop over de Dutch mountains . Hoe zo waar dan?
– Om 12 uur hoorde ik het liedje van de fabeltjeskrant zingend van het terras af komen… Huuuh, hoe zo?
– En effe later had Jan van Veen in Candelight over “Zij …. , Zij die …..” enz. Over welke deelneemster zou hij het gehad hebben?
– Misschien wel over Jolanda of Silvia die in hun GD6 potje heerlijke rally’s stonden te slaan, ook met en tegen hun mannelijke maatjes.
– Theo DJ Hesse en Joost willen volgend jaar echt niet meer in de 6.
– We hebben de armbandjes geïntroduceerd i.v.m. regelgeving omtrent de Corona maatregelen. Alle bezoekers / toeschouwers krijgen na het invullen van de gezondheidscheck een armbandje ter bewijs dat hij of zij geregistreerd is.
– Overdag is Ger druk bezig geweest met de web site van LTC Waterwijk, waar ook deze dagjournaals van uw verslaggever geplaatst worden. En de foto’s worden niet alleen op facebook gezet, maar ook op de website.
Kijk daarvoor op https://ltcwaterwijk.nl/2020/07/04/inschrijving-rositas-open-35-geopend/
Tenslotte: Vrijdagavond is toch onze traditionele mosselavond, gesponsord door LIDL !. Echter daar moeten jullie wel voor intekenen. De lijst ligt bij de wedstrijdtafel.
Uw verslaggever Bloem

Start typing and press Enter to search