Dagjournaal dag 3 maandag 26 aug 2024

 In Nieuws

Wat een heerlijke eerste zomeravond was het. Zo lekker tennisweer

Als er geen foto’s meekomen in de mail ga dan naar https://ltcwaterwijk.nl/2024/08/26/dagjournaal-dag-3-maandag-26-aug-2024/

The wedding chapel

Een toernooi kan niet zonder vrijwilligers. En bij Waterwijk hebben wij een groep mannen, genoemd de handige harry’s. Dank zij hun is het park netjes en liggen de banen er weer goed bij.
Maar de handige harry’s hebben ook de final touch aan het versierde Las Vegas trouwkapelletje verzorgd. Het bord “Wedding Chapel” hangt er nu ook.


Interviewtje met de wedstrijdleider

Uw verslaggever had een klein interview met de wedstrijdleider. Hij was erg weer blij met de fantastische sfeer, de gezelligheid, vele toeschouwers en vele blije deelnemers. Toch 1 incident, die op dit toernooi niet thuis hoort. Van hem nogmaals de boodschap: dit is een gezelligheidstoernooi, waar we natuurlijk wel strijden voor winst in een partij, maar het is geen wimbledon en sportiviteit moet hoogvieren en geen wantrouwen naar of discussies met tegenstanders. De wedstrijdleider liet nog even doorschemeren dat hij dat soort incidenten deze week niet meer op de banen wil zien.



25e keer 35+ toernooi bij LTC Waterwijk


Medex instrumentarium heeft speciaal voor ons toernooi mooie sleutelhangers laten maken. Vinden we uiteraard hartstikke leuk en lief van Karin. Dank je wel. Die zitten in de goody bags.

File op de A9

Esther Wouters stond in de file, redde half 6 niet. Dames moesten helemaal naar Hotel Paris (baan 8). Winst voor Karin en Esther tegen vaste deelneemsters Celia en Carin.



Fajita’s tekort

Rosita’s heeft tijdelijk een kok tekort en dus moest Ton van Rosita’s zelf in de keuken staan bij het Mexicaanse restaurant in het centrum van Almere Stad. Maar we zouden fajita’s van Rosita’s eten. Mary Kors schoot te hulp en stond deze hele avond in de keuken te bakken. 40 waren er besteld. De inschrijflijst was voor vanavond wel wat gevuld, maar begin van de avond volop reserveringen. Dus binnen korte tijd uitverkocht. We moesten zelfs nee verkopen. Maar oooh wat was het lekker!


Vanuit Amerika nu met Jetlag naar hotel Ceasar Palace (baan 4)

Net als vorig jaar was ze weer een paar weken in Amerika geweest en ook net als vorig jaar op de maandagavond met een Jetlag spelen, terwijl ze ‘s ochtends aankwam op Schiphol. Lucienne Mochel speelde met Ger in de GD8 en wonnen van Jeroen en Monique Schoppink.



Bananen van de Lidl

De bananen vliegen er uit. Roberto had er 6 gehad, maar wel kleintjes. “Dus telt toch voor 3?” geinde hij tegen Jan. Eerder op de avond had hij vergeten de ballen terug te geven en een uitslag door te geven. Wel winst tegen Patrick.


Zwarte balonnen voor de Dames in het zwart

Op baan 2 4 dames in DD8: Mirjam en Brenda en Bernetta en Marie-Therese. Allen leuke tenniskleding maar allen in het zwart gekleed. Na de lange wedstrijd, wat ik van te voren had moeten weten met deze dames, had Jan speciaal voor hen zwarte balonnen opgehangen, oh okay, toch 1 witte er bij. Winst in 3 setter voor Mirjam en Brenda.


GD6 aan elkaar gewaagd

Mooiste pot van de avond was wellicht die op baan 1. Duurde 2 uur en 3 kwartier. ATC buiten onderonsje. 2 regulier tiebreaks en 3e set supertiebreak. Renata en Peter (gisteren nog naar Zandvoort geweest?) werden nipt verslagen door Chloe en Patrick.
En in die andere strijd wonnen Sander Koper en Yvonne van Eijk soms ook door tactisch wat anders te spelen van Paul Sikma en Anna Otulak.


Paul en Sophia

Paul en Sophia van Stokrom spelen niet samen , maar mochten wel beiden aantreden. Sophia met Martijn tegen Niels en Linda, die het met hun 1e deelname hier volgens mij ook prima naar de zin hebben op dit gezellige toernooi. Vandaag weer een leuke wedstrijd. Weer een 3 setter. Dit keer winst Niels en Linda.
Paul speelde met Ellen. Ellen en Paul kwamen in beide sets terug van een 2-5 achterstand, maar konden beide sets toch niet in hun voordeel buigen. Winst voor Wally en Michèle



Gouden bank


Of was het nou een Gouwen bank, die bij hotel Mirage in de lobby zaten te kijken naar een andere DD8. Ria en Manuella wonnen misschien wel mede door iets meer support van Pam en Wilma.


cola glas en verder

We misten een cola glas en in de wandelgangen hoorde uw verslaggever, dat die in een tas is gevallen. Misschien per ongeluk. Zat de goody bag dan nog niet genoeg gevuld? Kan bijna niet, want die zit nergens zo vol als bij het Rosita’s Open 35+
En verder …

  • begonnen we met 3 Heren Enkels in de 6, 7 en 8. Robert won in de 6 vrij dik van Randy en gaat voor plaats 2 in de poule. Tuan won in de 7 van Glenn en gaat ook voor plaats 2 in de poule. En in de 8 won Pieter zijn 1e partij van Karel.
  • viel er een bal in de sloot. Wedstrijdleider zou ‘m omwisselen. Oeps vergeten. Evelien heeft de bal na afloop net afgewassen terug gegeven.
  • vroeg Eugene om een bespanner. Morgen vraagt uw verslaggever zijn eigen bespanner wel even of hij eugene’s racket ook wil bespannen
  • Patricia leuke plaatjes op de benen. Wie zei dat nou? Weet ik niet meer
  • Erik weer één van zijn specialiteiten liet zien. Aan het net keiharde bal ontvangen en via de netband dood terug op andere helft.
  • Hele spannende 1e set met tiebreak bij Patricia en Jeffrey tegen Erik en Marjolein. Toch winst voor het Waterwijk koppel.
  • Vonden de Bijsterveldjes het bijster jammer dat ze uitgespeeld waren na nipt verlies in een ontzettend leuke wedstrijd tegen Petra en Rob van TV huizen.
  • een Portugees een HerenEnkel8 won: Joao Ribeiro won in 3 sets van Ben LuntunganJoa



Weer zo’n boomlange kerel / laatste punt met een ace

Ronald van Velzen speelt dit jaar met de 2 meter 18 lange polstokhoogspringer (zou best kunnen) Marko Neumann . Cokkie en Fons moesten toezien hoe hij met zijn lengte het matchpoint verzilverde met een ace.


Herintreder?

Sebastiaan Donner, hoe zo sta jij 9,2 en doe je mee in de 6? Dat laatste deel vand e vraag heeft een duidelijk antwoord: Gewoon omdat je goed staat te spelen op goed 6 niveau. Maar die ranking ?? Waarschijnlijk net weer begonnen, na aantal jaren gestopt? Heerlijke HerenEnkel6 partij tegen Tjerk. Maar Tjerk won ‘m uiteindelijk wel.
Slotpartij op baan 1 waren de heren van HNL tegen de heren van Gouwen. Het werd een mooie en spannende slotpartij. Edwin en Ludovic versloegen Frank en Bas in 3e set supertiebreak


Oud klasgenoten van de havo in Hilversum tegenover elkaar

Hoe grappig. Evert-Jan Peters en Peter Posthumus hebben vroeger in de HAVO bij elkaar in de klas gezeten. Nu tegenover elkaar in het Ceasars Palace. Winst voor Peter en Eric Drewes tegen Rinus Verveer en Evert-Jan.


4 dames deden het licht uit

Yvonne en Janneke meldden zich aan en Jan vroeg: hebben jullie niets van Las Vegas. “je wel, hebben we hier onder aan”. Oh okay.
Petra en Elsbeth voor het eerst in de 7. Ze hebben zicht helemaal in het zweet gewerkt, alle 4. De Bril helemaal beslagen. De dames kwamen als laatste de baan af en deden het licht uit. Winst voor het eerst in de 7 voor Petra en Elsbeth.

Recent Posts

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search