oatk2022

De inschrijving voor het KNLTB Open Toernooi van LTC Waterwijk is weer geopend! Het TennisDirect Open Almeerse Tennis Kampioenschappen 2022wordt dit jaar gespeeld in week 26: van maandag 27 juni t/m zondag 03 juli 2022 en kent een voorweekend op 25 en 26 juni 2022.

Finaledag van de TennisDirect Open Almeerse Tennis Kampioenschappen 2022 is op zondag 3 juli en wordt feestelijke afgesloten met een overheerlijke BBQ, grandioze mocktails en coole ‘Ibiza Vibes’ muziek. Hier wil je echt bij zijn dus schrijf je nu in en blokkeer alvast je agenda voor dit geweldige toernooi.

Categorieën

Er wordt gespeeld in de onderdelen damesenkel, herenenkel, damesdubbel, herendubbel en gemengd dubbel, verdeeld in de categorieën 3, 4, 5, 6, 7, 8 voor de leeftijdsgroep 17+ en 5, 6, 7, 8 voor de leeftijdsgroep 35+.

Je kunt meedoen in de categorie die op je MIJNKNLTB staat vermeld, of in een hogere categorie. (Je mag in maximaal twee categorieën inschrijven; zie verdere uitleg bij ‘Inschrijven’).

Spelregels

De singles worden gespeeld volgens een afvalsysteem. De dubbel wedstrijden worden eerst in poules gespeeld, gevolgd door halve finales en finales. Indien in een single-categorie het aantal inschrijvingen klein is, kan eerst een poule-voorronde gespeeld worden.

Er wordt gespeeld om twee gewonnen sets. Bij de stand 6-6 wordt een tiebreak gespeeld.

De wedstrijden beginnen in het weekend om 9:00 en op werkdagen om 17:15. De laatste ronde start om 21:30.

Rating & speelsysteem

Op het inschrijfformulier wordt gevraagd naar je KNLTB-nummer. Aan de hand van dit nummer kunnen we je actuele rating volgens het Dynamisch Speelsterkte Systeem (DSS) opzoeken. Deze rating wordt gebruikt als basis voor de plaatsing. De uitslagen van de wedstrijden tijdens de TennisDirect Open Almeerse Tennis Kampioenschappen 2022 worden aan de KNLTB doorgegeven en tellen mee voor je DSS-rating.

De wedstrijdleiding behoudt zich het recht voor om—indien er in een bepaald onderdeel te weinig inschrijvingen zijn—poules samen te voegen of te laten vervallen.

Indien door de weersomstandigheden het verloop van het toernooi in gevaar komt, kan de wedstrijdleiding besluiten om (tijdelijk) op een ander systeem over te schakelen.

Inschrijven en inschrijfgeld

Inschrijven kan uitsluitend via MIJNKNLTB (volg link) vanaf 30 maart 2022 EN SLUIT op zaterdag 18 juni 2022 om 23.59 uur.

Het inschrijfgeld bedraagt € 12,50, – per persoon per onderdeel.

De deelnemer voor de leeftijdsgroep 17+ dient op 31 december 2021 de leeftijd van 17 jaar te hebben bereikt. Deelnemer voor leeftijdsgroep 35+ dient op 31 december 2021 de leeftijd van 35 jaar te hebben bereikt.

Dubbelen

Als je geen partner kunt vinden en je wilt toch graag dubbelen of mixen, vul dan “Nog geen partner” in op het inschrijfformulier; de LTC Waterwijk probeert dan een partner van ongeveer gelijk niveau te vinden.

Afblokken

Op het inschrijfformulier kun je aangeven op welke tijden je niet kunt spelen. Geef al je verhinderingen op, maar alleen die van jezelf en niet die van je partner! Op de finaledag wordt geen enkele verhindering geaccepteerd! Wie te veel verhinderingen heeft (per persoon of per koppel) kan voor één of meerdere onderdelen van deelname worden uitgesloten. Het is niet te vermijden dat je soms meer dan één wedstrijd op een avond/dag moet spelen, zeker niet als je veel verhinderingen hebt of aan meerdere onderdelen meedoet.

We sturen belangrijke informatie over het verloop van het toernooi, de aanvangstijden van je wedstrijd(en) en eventuele wijzigingen in het wedstrijdprogramma per e-mail aan je door.

Informatie voorafgaande aan het toernooi

Kijk op MIJNKNLTB wanneer je moet spelen. Je wordt niet gebeld! Je krijgt je wedstrijdinformatie wel per e-mail. De wedstrijdschema’s zijn uiterlijk dinsdag 21 juni beschikbaar.

Informatie tijdens het toernooi

Tijdens het toernooi worden de uitslagen, standen, wedstrijdschema’s en verdere informatie gepubliceerd op toernooi.nl site. Wijzigingen in het wedstrijdschema worden zoveel mogelijk per e-mail doorgegeven. Dus m.a.w. geef je op voor deze gezellige en sportieve TennisDirect Open Almeerse Tennis Kampioenschappen 2022.

Bardienst

Als lid van LTC Waterwijk doen we een dringend beroep op je om tijdens dit toernooi een bardienst te draaien. Uitnodiging om in te Inschrijven voor een bardienst zal nog volgen.

Tot ziens op het toernooi en ons park

Sportieve groet,

Vitali Tikaev