Dagjournaal dag 6 en 5: 28 en 27 aug 2024

 In Nieuws

En de zoveelste heerlijke en gezellige zomeravond.
Elke avond schijnt de eerste 3 uurtjes die zon nog op de banen en daarna zakt die weg achter de hoge bomen.

Filmpje van dinsdag

Nog even terug naar dinsdag. Toen heeft Media a la Lisa gefilmd. Dat filmpje is nu ook te bekijken op youtube. klik hier.

Accu en drama in het verkeer


Ruud Feringa belde de wedstrijdleider woensdag om te melden dat hij zijn auto niet in kon. Dus de ANWB moest er bij komen en dus zou hij het aanvangstijdstip niet redden. later bleek dat de accu leeg was. Maar Ruud woont in Haarlem. Dus uurtje later begon zijn HD. Op woensdag versloegen hij en Erik Beukenkamp Fons en Cokkie en donderdag onze knuffelbeertjes van Waterwijk Martin en Theo, die wel goed stonden te spelen.
Maar het verkeer vanuit Amsterdam was drama op de donderdag. Sandra, Patrick en nog een paar spelers hoorde ik er over. Patrick Cabenda had er 1½ uur over gedaan, maar wel kruisfinales gehaald in de HD6. Winst tegen Sebastiaan Donner.



Stress en pokeren

In het thema Las Vegas hadden Evelien en Petra zich gekleed in pokerkleding. Gingen ze pokeren? Voor Petra was het misschien om de stress van haar werk weg te spelen? Was het pokeren op de baan? Nou in die poule was alles nog mogelijk. Nu wonnen Cynthia en Fanny van Petra en Eef. Alle 3 koppels 1 keer gewonnen. Maar Daniëlle en Sylvia nu als nr. 1 door naar de finale poule.



Inspelen helpt echt

Omar gaf zijn maatje Urmy achteraf gelijk. Ze waren hier al om 16:15 uur om even in te spelen. Ze versloegen Patrick en Chloe in de GD6. Yvonne van Eijk kwam haar maatjes aanmoedigen, maar zag ook mogelijke tegenstanders voor in de kruisfinale of finale.


“In the ghetto” werd “Bij het tennis”

He daar was ie weer… Elvis. Hij verraste ons ook deze avond met een nieuwe song, nederlandse tekst op de melodie van in The Ghetto. Eerst bij baan 5 bij de GD8. Sophia en Martijn waren daar te sterk voor Ronald en Elselien. Later zong Elvis op baan 2 voor de start van hun partij Peter & Renata en Mieke & Henry toe.
PS toeschouwers over laatste 2 genoemden. ja ik weet het ze kibbelen nog wel wat naar elkaar op de baan en het zijn ook dikke maatjes, maar het is geen stel. Ze wonnen overigens wel van Renata en de spring in het veld Peter Slotboom. En tenslotte zong Elvis de GD6 deelnemers op baan 1 toe: Dennis en Cynthia en Anna en Paul. Winst voor Anna en Paul. Liefhebbers van die prachtige stem van Elvis kunnen dit filmpje op youtube (klik hier) bekijken.


5 jaar moeten wachten


5 jaar geleden had haar maatje Sander London al ingeschreven en lukte het Madara Elstina niet om in te schrijven. Maar dat klopte …. het is 35+. Al die jaren moeten horen dat het eerst Smikky Open en nu Rosita’s Open zo gezellig was en nu is ze 87 dagen 35 en ja … nu mocht ze dan eindelijk(!!) mee doen. Ze stond heerlijk te spelen met Sander. Desondanks waren Diane en Ronald te sterk in de GD7. Maar ze gaan wel door in de 2e plaatsenronde


Namen op de shirts


Van één van de jongsten naar één van de oudste deelnemers in het deelnemersveld, of eigenlijk de oudste. Elk jaar wil ik toch even de oudste met heel veel respect in het zonnetje zetten. Dit jaar is dat Ger Smits. Nog steeds topfit, toch Ger, maar hoe dan ook nog volop plezier in het spelletje. Met Lucienne in de GD8. Sandra en Marco met namen op hun shirts wonnen in 2 sets en zijn poulewinnaar


Frustratie dat het niet altijd lukt


Bij Marko Neumann zag ik bij een paar netballen de frustratie, dat het vandaag net niet lukte samen met Ronald Homberg. het befaamde duo Niels & Niels zijn lastig te verslaan. Winst voor hun.
Een ander duo van Koriander is Harry Tollenaar en de altijd vrolijke Paul Straub. Overigens tegenstanders van gisteren zijn ook 2 gezellige gasten. Altijd leuk. Winst voor Akko en Albert.


Nog een primeur: De Bonusronde


Met dank aan Karlijn en Sandra (DD7) en Margreet en Bart (GD7). Deze koppels waren na 2 poule wedstrijden uitgeschakeld. Nu zijn we in 2022 in de GD7 met een zogenaamde 2e plaatsenronde begonnen, wat heel goed beviel. Vorig jaar doorgevoerd in alle grote categorieën: DD7, HD7 en GD7 en zo ook dit jaar weer. Maar Sandra en Karlijn vinden het zo gezellig en leuk, dat ze mij gevraagd hebben nog een potje te mogen spelen. En Margreet en Bart kwamen met datzelfde. Nou voor de GD7 is het gelukt. 4 3e plaats koppels willen nog verder in een bonusronde. Hoe leuk. Alleen Sandra en Karlijn moet ik tot nu toe nog steeds teleurstellen, maar vrijdagavond eindigt nog een andere poule en dan meteen vragen aan het koppel op de 3e plaats in die poule. Komt goed :-).


En verder …

  • Vriendschap en lief zijn voor elkaar. Leuke potjes, strijden om de winst en na afloop feliciteert de één de ander… ja er kan er maar één winnen. Maar als we maar lekkere potjes tennis spelen. Hier op de foto Arjen Heijnen en Ben Luntungan (winnaar van dit enkel-potje) na hun wedstrijd.
  • Zat de wedstrijdleider woensdagavond laat in een enorme dip. En dat gold tevens voor uw verslaggever. Donderdag is er ook wat minder uit de pen gekomen. Daarom is het dagjournaal van woensdag beetje vervallen en beetje / deels opgenomen in dit journaal. Ook mijn maatje Janneman moet effe op z’n passen letten, bijna letterlijk… met zijn pas geopereerde knie en dan alle dagen hier, effe uitkijken Jan. Maar het gaat zoals elk jaar wel aardig he zo saampies en we lachen er ook heel wat af.
  • Ook effe een pluimpje tussendoor voor Danuta, Marie-José, Angelique en Caroline Keur, die ook helpt met de loterij. Alle vrijwilligers, ook achter de bar… mijn dank. gewoon even tussendoor.
  • Edgar speelde op baan 3 met Vitali en was jaloers op het aantal toeschouwers op baan 2 bij een GD. Winst voor Rob en peter tegen Vitali en Edgar.
  • Edgar zien we zondag sowieso terug als met de finaledag de Waterwijk band gaat optreden. Kijken we ook naar uit, want dat wordt ook weer een feestje
  • Ineke en Karel namen een 3-0 voorsprong en gingen nog voor poule winst. Toch kantelde Wally en Michele de partij. Winst voor hun.
  • Krijgen we een Portugese winnaar bij de Heren Enkel 8?? Joao blijft winnen, dus wie weet. Nu was Mark Oving het slachtoffer. Hij moest gisteren nog een keertje in de mix. Toen met Sybrenne, die ook al een potje had gespeeld. Speelde dat mee in de bloedstollende slotpartij van donderdag. 13-11 voor Eugene en Yvonne leisberg in 3e set tiebreak. Leisbergjes naar de 2e plts ronde. Mark en Sybrenne naar de bonusronde.
  • Concentratie ten top. Mooi te zien op de gezichten. En dan vol met kruit schieten, he Iris vd Velden en Ralf vd Kruit. Spannend potje tennis in de GD8. Winst in 3 setters tiebreak naar Niels van Aertsbergen en Linda Kammermann
  • De tafel van Huizen

    Het leuke is elk jaar dat TV huizen zo goed vertegenwoordigd is bij het Rosita’s Open. Ze hebben de hele avond zo’n beetje die lange tafel in bezit gehouden (of was het bezet gehouden). Dan speelde die en dan weer die en dan weer die van Huizen. Bij het MGM Grand hotel wonnen huizenaars Peter en Rob van debutanten Eddy en Raymond. En bij Caesars Palace wonnen Eric en Peter (ook van Huizen) zo’n lange 3 setter van de Koriander mannen Frank en Peter.




    Bewaking?

    Zien we de daar de wedstrijdleider nu met een waakhond op/bij de baan en een kind? Nee, geen waakhond . Donderdag is “kleinkind en hond”-dag 🙂

    Foodcar Quick Döner Almere

    Van Donner het bruggetje over naar DÖner. Voor het eerst stond de foodcar van Quick Döner Almere bij ons op het park. We hebben weer heerlijk gegeten. het was toppie!!! Dank!


    Heel eerlijk moet uw verslaggever toegeven dat woensdag de maaltijd van Antilliaans Grillhouse bij enkele deelnemers ietwat tegenviel. Okay nemen we mee naar Volgend jaar, want wij vinden het belangrijk dat onze deelnemers een leuke week hebben, het naar de zin hebben en lekker kunnen eten.


    Weet je hoe je moet tappen?

    Peter stond achter de bar en Peter is bij Waterwijk nog niet zo bekend, ondanks dat hij begin dit jaar penningmeester is. Aan Peter werd gevraagd, of hij wel wist hoe hij een biertje moest tappen. Heel bescheiden antwoordde hij “ja wel, hoor”, terwijl Peter al jaren in de horeca zit, dus hij weet dat wel. Peter vond het ook mooi om te zien hoe gezellig het is in Week 35 bij Waterwijk.


    geen enkele wedstrijd na 21uur, maar wel laat naar huis

    Denk wel een complimentje waard voor de wedstrijdleiding èn de medewerkers die onze banen onderhouden. 8 uitstekende gravelbanen maakt het mogelijk geen enkele partij na 21:00 uur in te plannen. Maar desondanks toch elke avond laat en soms na 00:00 uur naar huis. Maar ja … gezeligheid kent geen tijd.

    Recent Posts

    Leave a Comment

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Start typing and press Enter to search