Dagjournaal dag 3: maandag 30 aug. 2021

 In Nieuws, RositaOpen2021, Toernooien

Dagjournaal Dag 3 Maandag 30 aug. 2021

Dag 3 van het Rosita’s Open 35+ was het eerste tjokkievolle avondprogramma. 25 wedstrijden vanaf 17:00 uur, laatste rond om 21:00 en 1 allerlaatste om 21:30 uur.

Ton van Rosita’s was er , want vanavond was er Mexicaans eten van onze hoofdsponsor Rosita’s. Lekkere Fajita’s. De dames van het organisatie team; Angelique en MJ beten het spits af en lieten het zich zeer goed smaken.
EN dat werd gevolgd door vele anderen.

Sylvia van Kuijck stopte snel de goodie bag van haar partner in de fietstas ….Zo’n mooi en goed gevuld tassie!
Op baan 4 ging de winst naar Ria Linneman en Peter Brink, die speciaal voor de paparazzi even netjes gingen staan voor de foto.

Om 5 uur zat Ellen netjes klaar met haar maatje Rob Gerritsen. Maar de wedstrijdleider had in zijn gedachten een hele andere Rob … huh ?! En dus hebben ze onnodig 10 minuutjes gewacht op Rob, die er dus al lang was. Sorry Rob. Ze wonnen wel in de GD7 van Sander en Daniëlle in 3e set super tiebreak.

Naast het terras stond Marjolein er weer met de koffiekar van CupofBeans. Ze schenkt lekkere koffie en het brengt weer een extra stukje gezelligheid met zich mee.

Op baan 3 vroeg iemand van Koriander aan Martha “Hoeveel kostte het nou om Michele te contracteren?”. Dat had te maken dat het originele maatje van Martha geblesseerd was/is en Michele op het laatste moment werd ingeschreven in de DD7.
Martha: “heel veel , ik ben nu blut”. Ze wonnen wel van Yvonne Marchand en Janneke Verlaat. Laatst genoemde had volgens bronnen een kindje gekregen en daardoor lang niet gespeeld.

Tijdens de wedstrijd ging Mike’s horloge af: de 10.000 stappen waren gehaald. Bas Klaassen won deze HE8 wedstrijd. En ook in de HE8 won Frank zijn 2e wedstrijd, nu tegen Peter Eek.

Arie Kuus en Diana Hol (zie haar sprong op de foto) wonnen van Marc en Margriete.

Uw verslaggever had ook wat research gedaan naar leeftijden. Hij hij bekende dat ook aan Ger Smits en gaf ook aan dat zijn vrouw Ger niet de leeftijd zou geven, die hij werkelijk heeft op basis van de uitgeblaaste kaarsjes met zijn laatste verjaardag.
Ger moest met Luciënne de winst laten aan Jeroen en Anita.

Jeanet woont inmiddels in Zwolle, maar toch kwam en komt ze speciaal voor ons 35+ toernooi voor elke wedstrijd naar Almere. Hoe leuk!
“Zij hebben de wedstrijd niet gewonnen, wij hebben de wedstrijd verloren”, aldus Evelien Keijer. Wellicht raakte ze hiermee de spijker op de kop in plaats van nog 2 goede ballen met het racket, want oh oh oh met haar maatje Suzanne Kooij was ze in die tiebreak 3e set zo dichtbij (2 puntjes) en een voorsprong, maar toch verloren ze van Aafje en Jeanet.

Ook spannend was het bij de DD tussen Marga en Yolanda en de trouwe en ook zo lieve deelneemsters Christi en Jos. Ook 3e set supertiebreak. Na 2e set was het vertrouwen helemaal terug bij Marga. Toch nipte winst voor Christi en Jos.

Eddy maakte weer het vaste grapje over zijn witte melkflesbenen, die hij bij elk toernooi maakt (aldus zijn maatje Manon). Eddy was het nou wel of niet loopgips.
Dit koppel streed in een thriller om winst in de poule C GD7 tegen de Dorlijntjes. Het werd een 3-setter. 27 mensen zaten aan bij die supertiebreak langs baan 5 mee te kijken en mee te tellen. Spannend tot en met. Eerst Matchpoints voor Jan en Danuta. Dubbele fout van Jan (Sorry Jan, Danuta vroeg me dit nog even te benoemen). Bij 10-9 matchpoint voor Eddy en Manon. Uiteindelijk 13-11 voor Danuta en Jan.

Het befaamde duo Peeeeter en Peeeeeeter speelden vanavond hun 1e wedstrijd. Althans … Jan had ze naar de baan gestuurd, maar de tegenstanders niet, dus hebben ze effe gedacht … Huh geen tegenstanders. Maar na navraag toch wel. Winst voor Ronald en Paul.

Angelique liet nog even weten dat er nog steeds mooie prijzen te winnen zijn in de balletjes in de grabbelton / -doos. O.a. een Thermen la Mer bon.
Brinks beveiliging kwam later aanrijden om voor Angelique te zorgen i.v.m. de enveloppen met de prijzen.

Wim Klomp miste voor de wedstrijd de kussens in de tuinset op het terras, maar ook dat kwam goed. Winst voor hem en Ludovics, favorieten in de HD7. Tegenstanders Dannis en Evert hadden wel lekkere gespeeld.
Lomroh Bras speelde haar eerste DE partij ooit in een toernooi. Best wel spannend. Nathalie was net even beter.
En Jelline won van Debbie, ook in de DE8.

De één komt uit het Gooi, de ander uit Hilversum. Ze spelen normaal gesproken 3 toernooitjes samen; 1 in het gooi, 1 in Lelystad en 1 in Almere. In Almere was vaak de Gouwen. Nu speelden ze nog een keertje extra in Almere. Ze maakten hun debuut bij ons 35+ toernooi.
De mannen die het presteren altijd spannende potjes tennis te spelen. De uitslag is altijd close of nipt of zoiets. Nu ook weer 5-7 / 5-7 nipt verloren van de Eerst geplaatsten: Edwin en Patrick.
Ik heb het over Akko Schellingerhout en Albert Bruins.

Roy Leyting was al moe voor de wedstrijd, moest hij bekennen. Vitali won toch wel makkelijk.
Mooi succesje later op de avond voor John Bollemeijer. Hij tennist nog niet zo lang en deed vorig jaar een 1e keer mee. Maar volgens vrienden (Lester) gaat hij steeds beter spelen. Winst voor hem tegen Eugene.

Ook later op de avond allemaal partijen in de HD5 en HE5. Ja die kunnen niet allemaal vooraan.
Wel baan 1 voor de altijd relaxte Diederik van Maren, die speler die eigenlijk altijd veel te veel tijd gebruikkt voor inspelen (maar ja het was nu toch de laatste wedstrijd). Aigar Balcuns werd in 2 sets verslagen. We hebben hele lange rally’s gezien.
In HD5 wonnen Eric en Mitchell (titelverdedigers) van Wouter en Jan-Willem. En de Waterwijkers Michiel en Marc waren zeker niet tevreden over hun spel tegen Joor en Vincent. Winst voor laatste genoemden. Joop had voor de wedstrijd al winst op zak. Hij was de gelukkige dagwinnaar van Circle Fit en mag 3 maanden gratis sporten.
Vooral jammer dat het ATC Buiten onderonsje in de HD5 op baan 7 gespeeld is. Uw verslaggever zag de wedstrijdleider naast de vrouw van Edwin Ros zitten. Hij zat te genieten van een heerlijke HD5 pot.
De stabiel en stoicijns spelende Roj en de heerlijke harde slagen van Edwin tegen de volgens mij elk jaar beter spelende Homme Jan en de stylist Alwin Kohlbrugge. Alwin was al vaker benaderd door de toernooileiding, maar dit jaar is ie dan van de partij. TOp.
Complimenten naar goede volleys van Homme Jan. Maar prompt het punt er na slaat hij een makkelijke smash uit. Dat ontlokte hem zelf de opmerking: Jongens geen complimenten meer voor mij a.u.b.
Het werd 3e set supertiebreak. Winst voor Homme Jan en Alwin. Edwin; volgende keer die bellen sneller nemen en de mannen minder tijd gunnen om naar voren te komen. (die tip is me eerlijk gezegd ingefluisterd door Richard K. te Muiderberg)

Over toptennissers gesproken trouwens. Schijnt dat de linkshandige bandiet Rafa ook nog komt …. ?

In de HE6 Amsterdam tegen Lelystad, spelend voor esp. Geinburgia en LTVL. Ook leuk deelnemers van deze clubs te mogen ontvangen. Heerlijke 3 setter. Tjerk Moraal won de 1e set: 7-6. Set 2 en 3 voor René Selier: 6-3 / 6-2.
Mieke is blij met de bereidheid van de wedstrijdleiding en omgekeerd geldt ook blijheid. Sabine Jalhay zou eigenlijk nog geen toernooitjes spelen. maar ze vloog nu toch in als maatje van Mieke.
Maar bij Waterwijk spelen 2 dames in opmars om sterker en sterker te worden en dat laten ze nu zien in de DD7. Winst voor hun. Juscha en MJ, volgend jaar een keer DD6 proberen?

Alle foto’s zijn overigens te vinden op facebook onder https://www.facebook.com/ltcwaterwijk/

uw verslaggever Bloem

Recent Posts

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search