Dagjournaal dag 4 Dinsdag 31 aug. 2021

 In Nieuws, RositaOpen2021, Toernooien

Dagjournaal Dag 4 Dinsdag 31 aug. 2021

Wat een heerlijke avond was dit! Wat was het de hele avond gezellig. Goed weer, bijna geen wind. Tjokkievol programma, toch geen enkele wedstrijd meer dan 30 min. te laat.
Blije gezichten, leuke gesprekken en sportiviteit.
“Hier doen we het voor”, hoorde ik van één van de organisatoren.


Zelfs verliezers komen met een glimlach van de baan af. Bijv. Ronald Oomen , heerlijk gespeeld in HE6, 1e set gewonnen, maar wel verloren van een betere speler, maar toch dik en dik tevreden. Winst voor Aigars Balcuns.
Ook Sherief is zo’n blije gast. Altijd een leuk praatje, ook al verloor hij van Tries van Blijderveen. Het praatje bevatte ook nog iets grappigs. Angelique moest iets uit het magazijn halen en toen stond ze in eens in de Heren kleedkamer oog in oog met Sherief, die zich om ging kleden. Meer details weet ik niet.

Op de vroege avond kwam eerst iemand een achtergelaten vervoersmiddel ophalen. Zoontje van Vitali was de step vergeten. Midden op de avond was de parkeerplaats tjokkie vol. En middennacht was de laatste auto die van de toernooileider, waar precies een bal op terecht was gekomen.
Bronnen hebben mij verteld dat het die ene bal van van Mitchell, was het nou een miss-hit of frustratie?
Overigens: gelukkig geen schade aan de auto.
Mitchel en Eric wonnen wel de HD5-kraker op baan 1 (nu wel Alwin :-)) van Homme Jan en Alwin.

Openingspartij baan 1 HE7: 40 jaar verschil. Kai (35) won van onze Joost (… kun je nu berekenen). Winst voor Kai
Rafa had vandaag z’n 1e wedstrijd. Stephan werd toch wel dik verslagen
Op baan 4 viel RonaldL het op dat Hans altijd z’n mond open heeft bij het serveren. Maar knap dat Hans en Henk ook hun 2e potje al weer gewonnen hebben. 1e set was nog wel voor Dannis en Evert. Hans en Henk gaan voor de poule winst!

Eddy maakte weer het vaste grapje over zijn witte melkflesbenen, die hij bij elk toernooi maakt (aldus zijn maatje Manon). Eddy was het nou wel of niet loopgips.
Dit koppel streed in een thriller om winst in de poule C GD7 tegen de Dorlijntjes. Het werd een 3-setter. 27 mensen zaten aan bij die supertiebreak langs baan 5 mee te kijken en mee te tellen. Spannend tot en met. Eerst Matchpoints voor Jan en Danuta. Dubbele fout van Jan (Sorry Jan, Danuta vroeg me dit nog even te benoemen). Bij 10-9 matchpoint voor Eddy en Manon. Uiteindelijk 13-11 voor Danuta en Jan.

Rectificatie 1:
Dit stond er gisteren ook al in… Oeps…. Maandag speelden Jan en Danuta tegen Sander en Cynthia. Ook een spannende pot. Wel winst voor de Dorlijntjes.

Rectificatie 2:
De worteltjes (zie dag 1) waren niet van Petra Wortel, maar van haar maatje Evelien. Maar Evelien heeft Petra wel zo ver gekregen dat ze de worteltjes nu ook zelf mee neemt.
Petra won met maatje Peter Honing die weer eens een duikvlucht en koprol had gemaakt. De paparazzi was net te laat. Hier nog wel zichtbaar: Geen honing, maar gravel op zijn hele rug:
Ellen en Rob verloren nipt in dit TV Huizen onderonsje !
Een bepaald deel van de avond was heel TV huizen aanwezig tussen de banen 6 en 7. Wat een gezelligheid! Maar op baan 6 wonnen de huizenaren Yvonne en Marina verrassend van de als eerst geplaatsten Mirannda vd Hoorn en Patricia Lubbers. Patricia had zich wel verstapt in de 1e set en dat dwaalde nog een beetje door haar hoofd, maar ze gaf ook alle credits aan haar tegenstanders.

Lubbers hebben we gehad, gaan we nu door met Rutte, nee niet Mark Rutte, maar Joop. 3e set tiebreak werd het in hun spannende pot tegen Ron Hillenaar en oud-olympier Richard Schuil.
Terwijl Ron bij de wedstijdleiding een bespanner aan het regelen was voor zijn stuk geslagen rackets/bespanningen, hadden de andere 3 heren het over de mooie vakantieverhalen in Italië.
Richard Schuil vroeg nog wel over morgenavond de TV wel aan gaat i.v.m. het Nederlands voetbal elftal. Komt goed Richard.

Uit Italië kwam een sweater die in het weekend was blijven liggen. Petra meldde zich voor die sweater, maar ze werd eerst nog getest…. “wat stond er op?” Milan? Venetië? Nee.. Rome
Petra weer blij.
Over Italiaans gesproken…. Dat hebben we niet deze week. We gaan nu van Mexicaans naar dichter bij huis. Duitse Schnitzels van Mary.
En dan donderdag ongeveer 2 uurtjes vliegen: Grieks buffet.

Ondertussen zat de wedstrijdleiding af en toe in het donker. De stroom was 2 keer uitgevallen, mede door het vele gebruik van de heaters.

Aafje en Jeanet zijn zo moeilijk te bestrijden. Dat moesten Tatsiana en Anna wederom bekennen. Ze hebben al vaker tegen elkaar gespeeld. Winst voor Aafje & Jeanet.
In een andere DD grepen Yvonne Marchand en Janneke naast de winst. Kim Nolte en Leonie vd Werke pakten de winst in de super tiebreak. Echter was Yvonne toch een winnaar; de dagwinnaar van de 3 maanden gratis sporten bij Circle Fit.

Een andere gelukszoeker was Martin Notmeijer. Hij had na afloop van de wedstrijd geluk met grabbelen. 3 ballen met prijs. Martin verloor de GD6 partij samen met een heldin van de zorg, die de afgelopen maanden zo hard gewerkt heeft: Karin van Velthooven.
De als nr 1 geplaatste Saskia Lim en Peter Winkelaar waren te sterk. Eigenlijk zou Saskia met Marco Jansen spelen, maar helaas …. belssure!. Sterkte Marco.
Is nu toch een keer iets m.b.t. Corona langs gekomen.
Nou Michiel weet ook wat het is. Hij heeft helaas nog nawerking van Corona, moest hij na afloop bekennen. Een gebrek aan lucht, waar je dan ook dit niveau (HD5) beter geen last van kunt hebben.
Marc en Michiel werden verslagen door Jeroen en Marten.

De laatste partij op baan 1 was voor de Leisbergjes tegen Wally en Michele, die met het inserveren de lens verloor. Met 1 oog, althans wel 2 ogen, maar 1 mistige (denk ik) wonnen ze nipt van Eugene en Yvonne. Voor Eugene en Yvonne was het bijzonder om tegen dit koppel te spelen, die al jaren mee doen.
Altijd goedlachs is Ciska Vlietstra. Patrick van Swol zou eigenlijk maar 1 onderdeel doen, maar kon de aanvraag van Ciska niet weerstaan. Ze wonnen van Arie en Diana.

Waar ook de strekking en doelstellingen van ons 35+ toernooi duidelijk werd gemaakt was op baan 3 bij de HD8. Een mis(ver)standje werd door Paul Straub vakkundig weg gewerkt. Tja ook voor de wat jongere mannen moeten thema’s als gezelligheid en sportiviteit hoog in het vaandel staan bij ons 35+ toernooi.
Bij het drankje na afloop werd daar weer om gelachen. Top.

Dan nog voor de toernooileider een tip voor het draaiboek: Zet nooit meer een enkelpartij van Hanneke Plaggenborg om 21:00 uur. Doe je dat wel, dan weet je bijna zeker dat het richting 24:00 uur gaat. Nu was het 23:45 en kwam winnaar Hanneke en verliezer Debbie als laatsten de baan af.

Houdt de nek en rug het van Tim? We gaan het zien. In de HE6 won Tim in een leuke wedstrijd in een 3-setter van Tjerk Moraal. na set 2 hadden de mannen even tussendoor de banen gesleept. Dat kan allemaal!
Bob moet helaas opgaven met een blessure. de 2e wedstrijd met Nicolien werd verloren van Peter en Renata. Kijken of het voor laatst genoemden weer zo goed gaat dit jaar in die GD6.

Uw verslaggever Bloem


Alle foto’s zijn overigens te vinden op facebook onder https://www.facebook.com/ltcwaterwijk/

Recent Posts

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search