Dagjournaal dag 5 en 6 woensdag 1 en donderdag 2 sept. 2021

 In Nieuws, RositaOpen2021, Toernooien

Dagjournaal Dag 5 en 6 woensdag 1 en donderdag 2 sept. 2021

Woensdag was het Deutsche abend mit Schnitzels.

De organisatie had er rekening mee gehouden. Na de 1e wedstrijden werd het tennistenue vervangen door de Deutsche Bayernse kledei.
Toen was Mary Kors al lang bezig met het bereiden van deze Schnitzels van Slagerij Vedder.

Mary dank je wel. het was heerlijk.

Jeroen Nolte zat later aan de billen van Jan, maar door de lederhose voelde hij dat helemaal niet. Huh?!
De toernooi leider met lederhose kreeg nog de vraag of die nog ging jodelen. Nou dat was voor menig oortje maar beter van niet.
Zijn kuiten kwamen wel goed uit, aldus Christie.

U moet uw verslaggever niet kwalijk nemen dat nu niet alle wedstrijden aan bod komen. Uw verslaggever moet overdag nog werken en kan ‘s avonds niet alle banen tegelijk zijn en van alle wedstrijden de wetenswaardigheden weten.
Over werk gesproken. Leuk was de deelname en nu dus onverwachte wederzien van een oud collega destijds bij een bedrijf uit Hilversum: Frenk Lasner. Het was de eerste deelname van Frenk met zijn maatje Gert-Jan Oosterman uit Eemnes.

Gert-Jan had een pracht volley toen de paparazzi langs de lijn stond. Maar net die stond er niet op. De volgende gelukkig wel, alhoewel… waar kwam die bal terecht …. ? Ruud en Arie wonnen 3e set tiebreak met 12-10. Hoe close?!!!
Op baan 1 had zich al ook een hele spannende GD7 partij afgespeeld: 3-3, 6-6 en 9-9 in supertiebreak. Anita en Jeroen net verloren met 9-11.
Tom en Wally hadden op baan 2 last van de ballen van baan 1 en toen Diana zei: ik zal het goed maken, reageerde Tom heel alert: “4 bier”. Felix en Bas waren te sterk. En dag later had Tom het over strondjes op de baan 8 of waren het nou toch 2 naaktslakjes?!
Richard Schuil was op tijd klaar om Nederlands Elftal te kijken. Hij was ‘s avonds om 9 uur niet de enige. Ron kon lekker spelen met zijn nieuw bespannen rackets. Voor Marc en Michiel was het klaar en smaakten de drankjes na afloop op weer een gezellige avond.
Overigens staat vanavond ook weer een bespanner op ons park , dus kun je jouw racket eventueel direct laten bespannen door MJ Cairo.


Wat hebben we veel leuke deelnemers en leuke vriendelijke partijen waar het plezier van af spat.
Bij een groot aantal Dames dubbels is dat zekers het geval. En velen ook spannend en leidend tot een supertiebreak. beide aspecten bij Laetitia en Jacqueline tegen Jelline en Jolanda. In de tiebreak dachten de toeschouwers even dat de chippies van Jelline hielpen. Maar toch net niet.

Ook gisteren bij de HD5 volop lol in het spelletje, ook al deed een uitspraak van Vincent anders vermoeden na meteen weer 1-0 achter 2e set: “Wat is het toch een klote spelletje”.
Maar schijnbaar hadden Joop en Vincent gewisseld van kant “om de forehand te trainen”. Ja mensen dat kan allemaal.

In de Heren Enkel 6 gaat die linkshandige gravelspecialist Rafa direct op de finale af.
Manuela mocht in de Dames Enkel 8 ook eindelijk aan de bak. Zus of zusje Regina is geblesseerd en kan dit jaar niet meedoen. Woensdag was Nathalie en donderdag Lomroh te sterk. Lomroh dit jaar zonder geblesseerde maatje Rob Haan speelt sterk.
Over maatjes gesproken. John en Kai vrienden in dagelijks leven. Nu op de baan tegenover elkaar… ja dat ging er effe om , er kwam wat extra los. John weet zeker: volgend jaar ben ik nog weer beer.

Richard van Ligten heeft zich aan de belofte gehouden om begin deze week met de weermannen te praten. Een man, een man, een woord, een woord, toch Richard. Thanks.
Wat is het eerlijk weer geworden he.
En het weekend wordt ook stralend. Zondag lekker met een BBQ. Mooie vooruitzichten.
Tja vorig jaar was het wel anders, toen moesten onze mannen van de banen vaak ‘s middags extra veel werk verrichten door overdag wat regenval.

Nu heeft bijvoorbeeld Ronald Lever ook veel meer tijd om rustig naar Wil te kijken met de mexicaanse hoed op zijn hoofd.
Wil verloor gisteren wel met onze voorzitter Karin Timmerman van Marina en Francis. Top dat je kon/kan invallen Francis!

Onze Jan zat woensdag even te mopperen: Wat is er Jan? “het is wel de bedoeling dat als je klaar bent met spelen dat je de stand doorgeeft aan de mannen achter de westrijdtafel… ” Oeps, ik geloof dat die boodschap bestemd was voor (o.a.) uw verslaggever.
Ondertussen had de paparazzi de telefoon op het bankje bij baan 3 laten liggen. En Frans vd Hurk had zijn trainingsbroek laten liggen. Net als bij Petra weer even een test uitvoeren bij het ophalen: Wat beeldt het embleem op die broek uit?

Sabine en Mieke moesten vanwege prive omstandigheden meteen mna de wedstrijd weg, maar ze hebben nog een borrel en een verhaal tegoed van Evelien en Petra; ook zo’n leuk koppel, waar het plezier in het spelletje van af straalt.
Petra had woensdag spijt van het beginnen met serveren. Hun 1e game duurde effe: 10 keer duece.
Donderdag won Petra met Peter de cruciale partij in hun poule. Daarvoor had Petra even geholpen met de loterij; ja dus iemand van TV Huizen vindt het leuk effe met die grabbelton rond te gaan.

TV Huizen was met toeschouwers en eters ook weer goed vertegenwoordigd. Donderdag zaten ze lekker Grieks te eten en werd er volop gelachen; mede ook om de altijd gezellige Peter P te Huizen. Zijn vrouw Ellen won ook weer in zo’n spannende pot met Diana van Karin Vink en Esther Wouters, wiens dochter volgens goed ingelichte bronnen een ster is in the sound of music.
Dat gezelligheid heeeeel belangrijk is geldt uiteraard ook voor Martin Notmeijer en Karin van Velthooven. Na een zwarte koffie na haar wedstrijd (i.p.v. de gevraagd cappucino, smaakten de biertjes heerlijk op het terras deze zomeravond. En ondanks verlies van Jeroen en de zeer sterk spelende Esther Roemer ; kandidaten voor een finale in de GD6
“Dat is toch geen tennis”, aldus Dennis Lankreijer, die op zijn werk echt geen tijd heeft om die krantenpagina’s van het Rosita’s Open 35+ te lezen. War sloeg die opmerking nou op…. die super tiebreak. De mannen Edward, Dennis en Henk&Tuan begonnen gewoon met een game in de 3e set, toen die Duitse Schnitzelbrenger zich er mee bemoeide. 10-8 in die stomme tiebreak voor Henk en Tuan.

Pechvogels en blessures heb je ook he.
Sandra van Smikky zou woensdag ook moeten spelen. Maar haar maatje Bertina was geblesseerd, dus moesten haar partijen geschrapt worden. Ze had er zoveel zin in.

Gisteren raakte een topper geblesseerd. Dat zou bij voorbaat een heerlijk potje worden in de HE5: Mitchell tegen Diederik van Maren. Maar Diederik haalde de eindstreep niet. 20 jaar geleden had hij ook al eens gehad. Toen was hij 15 :-).
Hamstring blessure. Ben bang dat het dan toch maar weer wat anders wordt dan tennis….

Dat is vast en zeker na te lezen in zijn boek, te bestellen op Bol.(ik)com.

Uw verslaggever hoorde van de wedstrijdleider dat er weer heel veel verzoeken binnen komen. Maar het top onderdeel in dit lijstje is de HD6. Werkelijk waar… oorspronkelijk 5 dubbels. 2 weggevallen en de overige wedstrijden zijn denk ik nu 14 keer verzet.
Gisteren wel eindelijk de 1e wedstrijd. De gezellige mannen van Koriander Dennis en Sjors wonnen in een heerlijke dubbel 6 partij van Erik en Hakan. Laatstgenoemde moeten nu vrijdag weer, oh nee zaterdag 13 uur, oh nee nu toch weer 11 uur of zo, nou weet je, ik kijk wel op toernooi.nl

Uw verslaggever Bloem

Recent Posts

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search