Dagjournaal FINALE dag zondag 3 sept. 2023

 In RositaOpen2023

Dagjournaal FINALE dag zondag 3 sept.

Finales en partytime, optredens van Rosalita’s en een mystery guest

Wat was dit weer een supergeslaagde slotdag van het Rosita’s Open 35+. Mooi weer, leuke en spannende finales en laatste poulewedstrijden. Een prijsuitreiking met zoals elk jaar een verrassingsact met hilariteit en nog extra een verrassing van Rosita’s: een optreden van Vince Collet.

De man van 2, 3 of 4 wedstrijden


foto Rosita's Open 35+
Als eerste de baan op en uiteindelijk de laatste finale, die niet doorging. Met zijn maatje Thomas verloor Evert Jan van Apeldoorn eerst een halve finale HD7 (2e plts ronde). daarna een halve finale HE7: winst tegen Nabil. Geen finale HD7, maar wel finale om 15:00 uur in HE7 tegen Arjen Kolthof. Arjen meldde zich echter 14:30 uur af per mail. Dus geen finale maar wel winst voor Evert Jan.

De officiele toss


Vriend, collega, maatje Jan Dorlijn van de wedstrijdleiding vond dat we voor alle finales (2 of 3 hebben we gemist, oepsie..) de officiële toss moesten verrichten. Nog even de nadruk leggen op sportiviteit en het leuk hebben op de baan, wat wij belangrijk vinden bij ons gezellige 35+ toernooi en dan natuurlijk de toss zelf met muntje om de kant en start van serveren te bepalen. Het zorgde voor blije ontspannen gezichten bij de starts van de finales. Zie hier de Toss bij de HD6.

2e plaatsenronde


foto Rosita's Open 35+
Vorig jaar een succes in 1 onderdeel, dit jaar geprolongeerd in 3 onderdelen: de GD7, HD7 en DD7.
Annemieke Kienstra stond vorig jaar ook in de finaleronde GD7 van 2e plts. Dit jaar weer. Dit jaar waren Marina en Arie Kuus de sterksten; zij wonnen van Annemieke en Hans.
foto Rosita's Open 35+
In de HD7 2e plts ging de winst naar Jeroen en Jaap (mis ik een foto van), die na de halve finale in de ochtend later ook de finale wonnen van de vooraf toch als favoriet betitelde duo Bassie en Erikkie.
foto Rosita's Open 35+
In de DD7 2 plts ronde ging de winst tenslotte naar Cynthia en Michele. In een leuke wedstrijd winst voor hun tegen Marjolein en Danuta.
foto Rosita's Open 35+

Urmy en Laetitia tonen klasse


Vooraf had Laetitia nog een appie ontvangen van Bloem: “We kunnen nog wel een DD6 koppel gebruiken.”. Ze vond Urmy Tjon als maatje, maar zij had net pas weer het tennissen opgepakt. Maar Urmy kan gewoon klasse tennissen en van Laetitia kende uw verslaggever de kwaliteiten al. Ze toonden klasse op de baan en waren beter als Diane en Ellen, zo werd na afloop de eerlijke conclusie getrokken.
foto Rosita's Open 35+

Willem de … (nog steeds opgewekte, maar dit keer: ) teleurgestelde


foto Rosita's Open 35+
Willem de Zwijger, de Vrolijkerd, ach namen zat. Als ik op de baan sta ga ik voor lekker spelen, proberen aan de vallen. Willem de Volger volgde zijn eigen koers, kwam er mee in de finale, maar TV Huizenaar Morné van Barrelo maakte zijn plaatsing (als 1e) waar en won de HE8-finale.

Dames 8


foto Rosita's Open 35+
Dames Enkel 8 was een poule. Vandaag nog 2 wedstrijden. Mariska en Jessura streden eigenlijk om plek 2, ja of Fanny zou nog een steekje moeten laten vallen, dan was plek 1 nog mogelijk. Maar Fanny maakte geen fout en won haar 4e partij, nu tegen Stephanie en eindigde als nr. 1. Mariska won van Jessura en is als nr. 2 geëindigd.
DD8 waren 2 poules en kruisfinale en vandaag de finale. Winst voor de altijd vrolijke Elsbeth en Petra. Nr. 2 Joke en Silvia.
foto Rosita's Open 35+

Andreas aus Tirol


Sjors Peerdeman komt vaker ver in de HE6, 2021 verliezend finalist en in 2020 was er zelfs winst. Dit keer toch weer verliezen finalist. Andreas Jevtic heeft een geweldig toernooi gespeeld en verdiende winst voor Andreas, wiens roots in Oostenrijk liggen (volgens mijn bronnen).
foto Rosita's Open 35+

Replay in HE5 finale / alles so close


foto Rosita's Open 35+
In de HE5 lag de sterkte van de deelnemers dit jaar erg dicht bij elkaar. Dat bleek in poulewedstrijden, dat bleek in de kruisfinales en dat bleek ook weer in de finale. In de poule hadden ze elkaar al getroffen: Richard Beumer en Michiel Jelgerhuis Swilders. Beide keren winst in 1e set voor Richard. In de poule won Michiel nog in 3 sets. In deze finale zat dat er niet in en won Richard in 2 sets.
foto Rosita's Open 35+

Echtparen finale


foto Rosita's Open 35+
Ze zijn er elk jaar trouw bij, ze willen dit toernooi nooit missen, hebben in 2017 het Smikky Open 35+ al een keer gewonnen in de GD8. Dit jaar weer een finale plek voor de Bijsterveldjes uit Lelystad. Margreet en Bart namen het op tgen het ATC Buiten koppel Hans en Ingrid Kiezenbrink. Hans heeft sowieso een heerlijk toernooi en staat heerlijk te spelen. Maar Ingrid gaat mee in dat niveau. Winst voor hen in de GD8

Ook een replay in de HD6 finale


In de poule stonden ze ook al tegenover elkaar. Edwin & Ludovic versus Arnold en Giovanni. Beide keren leuke pot, maar ook beide keren winst voor Arnold en Gio
foto Rosita's Open 35+

Publiek volop op de banken


foto Rosita's Open 35+
De meest verrassende winnaar dit jaar betreft toch wel de Heren Dubbel 7. De finale betrof een Waterwijk onderonsje. Waterwijk is dit jaar weer een keer goed vertegenwoordigd in de finales. In de HD7 : Vitali & Jan tegen Niels & Niels (Nielson2).
foto Rosita's Open 35+
Spannend t/m de supertiebreak 3e set. Die ging naar Nielson2. Jan D. was teleurgesteld dat er bij de start van zijn finale geen wedstrijdleider was geweest voor de toss. 🙂
foto Rosita's Open 35+

Nu een ander Dubbel als winnaar


Ook in de HD8 verschenen via de kruisfinale 2 koppels, die in de poule al tegen elkaar hadden gespeeld. Toen doordeweeks die fantastische blijdschap van Marco & Marco van Waterwijk na het laatste punt in de supertiebreak.
foto Rosita's Open 35+
Nu qua uitslag toch een andere wedstrijd met winst voor Ruud en Erik van Koriander.
foto Rosita's Open 35+

DD6 een ATC onderonsje


ATC heeft vele goede vrouwelijke tennissers en ATC was in de DD6 dan ook goed vertegenwoordigd. 2 koppels verschenen uiteindelijk in de finale.
Chloe en Yvonne tegen Anna en Esther. Publiek in het zonnetje kijken naar een leuke wedstrijd op de oudezijdsachterburgwal, had beide kanten op kunnen gaan. Winst voor Anna en Esther.
foto Rosita's Open 35+
foto Rosita's Open 35+

9 wedstrijden = 1 teveel


Esther Wouters had na die DD6-finale al 8 wedstrijden gespeeld deze week en alles gewonnen. De 9e was de Dames Enkel 7 finale tegen Floor Oudshoorn. Floor had haar 3 kids meegenomen om haar aan te moedigen, alhoewel ik wel moet toegeven die ze nog erg jong waren. Dit beloofde een erg leuke DE-finale te worden. Maar bij Esther was de pijp leeg en zeiden haar spiertjes in set 1…. “Ho effe Esther, dit gaat niet meer.”. Jammer maar helaas. Winst voor Floor.

Meest spannende finale : GD6

foto Rosita's Open 35+
Zagen we daar nou weer Anna Otulak. Ja hoor, nu met Paul Sikma in de GD6 tegen Esther Roemer en Bertrik Gotink. Nou ja eigenlijk was het geen finale; het was nog een poulewedstrijd. Maar uiteindelijk was het nr. 1 tegen nr. 2. Spannend, ozo spannend. 3e set tiebreak uiteindelijk winst voor Anna en Paul. Beide 2 winstpartijen, maar onderling resultaat zorgt voor poulewinst voor Anna en Paul.

GD7 altijd leuk en altijd veel belangstelling


foto Rosita's Open 35+
GD7 blijft bij ons toernooi altijd één van de populairste onderdelen met zo ongeveer de meeste belangstelling. De GD7 finale was er ook eentje hoor, met veel eer en prestige. Deels teammaatjes tegenover elkaar. Diane en Bloem , al jaren een koppeltje met het 35+ toernooi en Marjolein en Erik , ook al jaren een koppeltje. Laatst genoemden waren in vorm en er moest nog een revanche komen van paar jaartjes terug. Nou dat lukte. Wel heel spannend. 3e set supertiebreak 10-8. Verdiende winst voor Marjolein en Erik.

Fles wijn voor de toernooi leider


HD5 was dit jaar helaas bezet met slechts 3 koppels. 2 wedstrijden stonden vandaag nog op het program. Felix Schot kwam aan met een fles wijn voor de toernooileider. Was dat omkoping? Nee hoor, er was wat geschoven en daar trok hij een klein boetekleed voor aan. 1e partij met maatje Mark Vlietstra winst tegen Sjors en Lars.
foto Rosita's Open 35+
foto Rosita's Open 35+
2e potje was eigenlijk de finale. Lekker slotstuk op de Kalverstraat. Het werd net geen 3e set supertiebreak. Winst voor Alwin Kohlbrugge en Edwin Ros.
foto Rosita's Open 35+

Toernooi winst voor Edwin


Voor Edwin was dat al zijn 2e finale. Immers speelde hij om 12 uur al op de PC Hooftstraat de Heren Enkel 4 finale tegen David Pel. David was erg content over zijn toernooi. Edwin was in deze pot duidelijk de aanvallende speler en won zo toch wel met een bepaalde overtuiging.
foto Rosita's Open 35+

Verrassingsact


Optreden Rosalita's bij Rosita's Open 35+
Voor de prijs uitreiking werd er door de toernooileider gevraagd of er vrouwen waren met maat 43 en hoge hakken. Zou dat te maken hebben met een Verrassingsact?
Tja de vaste deelnemers weten het zo langzamerhand al wel…. dit is de 7e uitvoering van het 35+ toernooi onder deze toernooileiding en dan is er voor de prijsuitreiking altijd wat extra’s te beleven.
We hebben o.a. al gehad de Zangeres zonder naam, Willempie, André van Duin (groote snoeppotte), Max verstappen, Les Humfries Singers (Jaren 70).
En nu in het thema Amsterdam kwamen er 2 vrouwtjes van plezier vanaf de Zeedijk het leidesplein op. Het waren Roos en Linda: de Rosalita’s (of Rosalinda’s whatever).
In een eigen tekst “We doen wat we doen” op het liedje van Astrid Nijgh “Ik doe wat ik doe”.
Zie hier de act op Youtube van De Rosalita’s.

FBI onderzoek


Daarna volgde de prijsuitreiking. Uw verslaggever heeft vernomen dat er een FBI onderzoek gestart wordt. Want schijnbaar is er een enkele prijs verkeerd overhandigd. Dus is hier sprake van Omkoping of is er bewust gerommeld of is er toch iets per ongeluk niet helemaal goed gegaan? Nou uw verslaggever gaat er vanuit dat dat allemaal goed komt.

Het is moeilijk bescheiden te blijven


Als laatste werd de prijs overhandigd aan de winnaar in de HD5 en HE4: Edwin Ros. Edwin werd opgejut om een speech te geven. Maar juist in de sfeer van de 35+ toernooi bij Waterwijk, pakte Edwin de microfoon en zette het lied in “Het is moeilijk bescheiden te blijven”. Hylarisch was het. Goede act, Edwin!
Kik hier voor het filmpje van Edwin Ros met “Het is moeilijk bescheiden te blijven”

Optreden van Vince Collet


Optreden Vince Collet bij Rosita's Open 35+
Daarna volgde de verrassing van onze hoofdsponsor Mexicaans Restaurant Rosita’s. Zij hadden een lang optreden van de zanger Vince Collet geregeld.
Dus met een vol Leidesplein bleef de sfeer er in en met zijn met name Nederlandse reportoire werd er volop gedanst en meegezongen en gefeest.
Zie hier een filmpje van het optreden van Vince Collet bij Rosta’s Open 35+.
En hier [Bacardi Lemon].
Gezelligheid ten top, precies wat we met ons 35+ toernooi zo hoog in het vaandel hebben staan.
Optreden Vince Collet bij Rosita's Open 35+
Optreden Vince Collet bij Rosita's Open 35+
Optreden Vince Collet bij Rosita's Open 35+
Optreden Vince Collet bij Rosita's Open 35+

Week 35 in 2024 vrijhouden


Volgend jaar de 25e editie van het 35+ toernooi Rosita’s Open 35+, dus weer wat extra uitpakken. Hou die data vrij voor deelname. 25 aug. 2024 t/m 1 sept. 2024. Vakantie plannen we er voor of erna.

Dank aan al de sponsoren van Rosita’s Open 35+ 2023


En natuurlijk in het bijzonder Ton & Sonja van het mexicaanse restaurant Rosita’s ook voor het verrassingsoptreden van Vince Collet. Alle sponsoren hartelijk dank voor de bijdragen.
foto Rosita's Open 35+

Uw verslaggever Bloem

Tekst van het lied van de Rosalita’s


Kom maar binnen en meld je aan op de Zeedijk
Want tennisballen voor de baan die liggen klaar
Onze goodie bag die pak je met 2 handen
Want onze sponsors die kunnen er wat van
Dus speel maar goed dan kun je langer blijven
Dan neem je er gewoon een drankje bij
Wees maar gerust , we hebben ook te eten
En wij beloven, er is voor iedereen wat bij

we doen wat we doen
we doen wat we doen , en vraag niet waarom
we doen wat we doen , en we doen het d’rom
Maar ik vraag alleen maar aan jou,
volgend jaar er weer bij en zeg het dat gauw
ach kom nou

Ik ga jullie straks een prijs cadeau geven
immers heb je de finaledag gehaald
De poules in de week een tennisstrijd met wat regen
Dat kwam de volgende dag in’t schema dan wel weer goed
En een kruisfinale werd een overvolle zaterdag
Een wedstrijd of 40 , een nieuw record
Ik hoop dat het dagjournaal goed is gelezen
Rosita’s Open da’s één en al gezelligheid

we doen wat we doen
we doen wat we doen , en vraag niet waarom
we doen wat we doen , en we doen het d’rom
Maar ik vraag alleen maar aan jou,
volgend jaar er weer bij en zeg het dat gauw
ach kom nou

ja het is hier druk, damrak vandaag de 2e
en ook de Kalverstraat en daarnaast het spui
Druk druk, We zijn echt hartstikke tevreden
vooral wanneer er een nieuwe strijd begint
wat doen we? Loterij en ballen trekken
Jij hebt geluk, de goede bal er uit
nou ja vooruit, wat kan het me ook schelen
nou sportief zijn en volop gezelligheid

we doen wat we doen
we doen wat we doen , en vraag niet waarom
we doen wat we doen , en we doen het d’rom
Maar ik vraag alleen maar aan jou,
volgend jaar er weer bij en zeg het dat gauw ach kom nou

Recent Posts

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search