Dagjournaal dag 2 zondag 27 aug

 In RositaOpen2023

Dagjournaal dag 2 zondag 27 aug.

27 wedstrijden en de 1e al om 9 uur. Rasamsterdammer Janneman was extra vroeg op de Zeedijk om de deelnemers te ontvangen.
Rosita's Open foto
Zichtbaar hier is ook weer de droppot met dit keer Mokum drop geschonken door Smikky. Valt vooral bij de dames goed in de smaak.
De vertegenwoordiging van de Handige harry’s van vandaag waren extra vroeg begonnen voor het prepareren van de banen.
Ronald Lever had gelukkig in het dagjournaal van zaterdag gelezen dat we extra vroeg gingen beginnen.

Moeder en dochter

Kleintjes worden groot. En als ze dan een keer 35 worden; tja dan is het wellicht mogelijk om saampies mee te doen. Francis Bout mag ik eigenlijk al tot de vaste deelnemers rekenen.
Dit jaar was dochter Patty 35 geworden, dus kon het nu: saampies in de DD7. 1e wedstrijd ging lekker, maar Danuta en Marjolein waren net effe te sterk.
Rosita's Open foto

5 Heren Enkels in de Amsterdamse straten

Midden op de dag stonden van Kalverstraat tot Oudezijdsachterburgwal (baan 1 t/m 4) en op de Albert Cuyp (baan 5) 5 Heren Enkel tegelijk op de banen.
Resultaten zie mijnknltb.toernooi.nl
Uw verslaggever weet wel dat er zo her en der heel wat matchpoints zijn weggespeeld.
Rosita's Open foto
Door ייn van deze heren werd de toernooileider nog getracteerd op een reep chocola, vanwege de planning, waarbij er rekening gehouden werd met. Uw verslaggever heeft er ook van gesoept, dus dank namens die toernooileider.

Supertiebreak als vervolg op zaterdag

Bij een radioprogramma hebben ze de SNEUtelhanger. SNEU was van toepassing voor Rob en Ida. De GD8 patrij werd zaterdag afgebroken in het begin van de supertiebreak 3e set.
Zondagochtend vroeg het vervolg. Gerie en Peter gunden ze geen puntje meer. Nou serieus. Sneu dus!

Ken ik jou niet ergens van?

Ook sneu was dat Willem Volger zijn 2e partij van de dag niet kon spelen. Overigens blijft Willem zich bij mede-organisator Jan Dorlijn maar afvragen “Ken ik jou niet ergens van?”. Jan opperde al misschien van het voetbal. Maar dat was in 1914, dus dat zal wel niet. Misschien volgt het antwoord later deze week.

Plezier op de baan

Willem Volger had ‘s ochtends al gewonnen van Ryan Wahjad. En Ryan moest later op de dag ook nog een wedstrijd. Maar uw verslaggever heeft genoten van het plezier dat Ryan uitstraalde op de baan.
Ook zijn tegenstander Bassam had er plezier in en hij won ook. Maar Ryan hoorde ik constant lachen en genieten van mooie rally’s en terecht.
Rosita's Open foto
Ryan, je bent een voorbeeld wat betreft plezier hebben in jouw sport. Top!

3 amsterdamse kruizen op het tenue

Die zagen we bij de spannendste pot van (in z’n geheel) vandaag. Jolanda Koning had aan het thema gedacht. In haar partij met Tinda Robijn tegen Yuchang Li en Catherine Baurichter moest de supertiebreak de beslissing brengen. 10-8 voor Jolanda en Tinda.
Rosita's Open foto
Er waren nog 2 Heren Enkel partijen heel spannend, waaronder de zaterdag afgebroken partij tussen Edwin en Evert Jan. Set 3 moest nog afgerond worden. Dat werd evenals een set 2 op de zaterdag een tiebreak. Weer winst voor Evert Jan van Apeldoorn.
Uit emoties was de eerste reactie van Edwin na afloop : Nu weet ik het zeker, ik ga nooit meer enkelen”.

Dame met meeste kaarsjes

Gisteren benoemde ik de oudste mannelijke deelnemer. Vandaag zet ik de dame in het zonnetje met de meeste kaarsjes om uit te blazen. Hannie Bos.
Ze won ook nog met Marcel de GD van de gezeligheidsdiertjes uit Huizen; Evelien en (invaller) Stefan Keijer.
Rosita's Open foto

Is dit DD7 of DD6?

Die vraag kreeg uw verslaggever. Maar … Nee het was DD8. Dus groot compliment voor de dames in de DD8 partij met heel veel publiek.
De partij begion op de kalverstraat en werd na de enige regenbui van de dag voortgezet op 4. Dus ook al dat publiek mee.
Winst voor Jellinda Koedood en Laura Nieuwenhuis tegen Manuela Heijsteeg en Ruby Klaassen.

Bananenbar

Rosita's Open foto
ja dat kon niet anders he. Waar we allen o.a. onze Amsterdamse IJ-biertjes kunnen halen is in thema Amsterdam de bananenbar geworden.
Bananen van de Lidl op de bar. Alleen kregen we de opmerkingen, dat sommigen bepaalde dames misten …. 🙂
Rosita's Open foto

Theaterdoeken

Nadat ik Leftie Rafa ook dit jaar al weer zag op baan 5, mocht daarna een vrouwelijke Leftie het theater betreden: Yolanda van Koert.
Beide wedstrijden op die Albert Cuyp baan trokken veel publiek, ach dat is met een theater wel vaker. Ik zag ook oud leden Patrick Wouters en Marcel Ostendorf. Leuk.
Esther Wouters won de partij van Yolanda en let op… Esther zal ver komen, aldus de mening van uw verslaggever.
Rosita's Open foto

Tik tok of tok tok

Tik tok kan in zijn bij de jeugd, maar op het Rembrandtplein was het bij de slot partij tok tok. Althans zo’n tok had Arie Kuus kunnen gebruiken. In zijn GD partij met zijn Marina kwam een volly van Diane Schrijver precies op een plekkie, nou hoe zou ik het omschrijven…. wat gevoelig kan zijn. Een tok had bescherming kunnen bieden. Marina zou ‘s avonds laten weten of er een aanklacht ingediend zou worden.
Ach we hebben er na afloop van die leuke partij hartelijk om gelachen.

1 regenbui

Voor de andere slot partij werd Karin Vink voor de TV weggetrokken. Ze kon Max in de F1 niet afkijken en toen kwam ze bij Waterwijk en toen was net de enige regenbui van de dag gevallen.
Dus toch even wachten. Maar dit keer waren de banen relatief snel droog (in vergelijking met zaterdag) en konden de laatste partijen de baan op.
Winst in het ATC buiten onderonsje in deze DD6 voor Silvia de Gast en Karin Vink tegen Chantal Janssen en Karin van Velthooven.

Ziekenboeg

De beterschapswensen en sterkte-wensen gaan vandaag naar Bets Busman. Zij moest helaas in de GD opgeven wegens een blessure.
En verder moest trouwe deelneemster Yvonne Leisberg zich zondag spijtig genoeg afmelden.
Te veel last van haar knie, sterker nog dat wordt een lange tijd niet spelen. Oh wat vond ze dat jammer. Maar uiteraard kwam ze wel kijken bij haar clubgenoten.

Maaltijden

Vanaf maandag elke avond lekker eten he…. zie onze menukaart. Maandag en dinsdag eerst lekker Mexicaans van Rosita’s.
En voor woensdag en donderdag willen we jullie vragen in te schrijven op lijsten, die in de wedstrijdkamer komen te liggen. Dit i.v.m. het vooraf bestellen van de maaltijden.

Uw verslaggever Bloem

Oh hieronder nog even de geplande westrijden (indien voor jou van toepassing), waarbij ik moet vermelden dat het altijd nog onder voorbehoud is, zeker later in de week. Als er een sterretje bij staat, dan is dat een eventuele vervolgronde, maar ook met een voorlopige tijd. En eventuele tijden op zaterdag en zondag zijn zeker voorlopig.

%wedstrijden%

Menukaart Rosita's Open 35+

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search