Dagjournaal dag 3 maandag 28 aug

 In RositaOpen2023

Dagjournaal dag 3 maandag 28 aug.

Deelnemers , onderaan ook nog weer even de wedstrijden. Ik meld dat maar vast.
Ook voor Bas bijvoorbeeld, die alleen het dagjournaal leest, als hij zelf gespeeld heeft, maar wel dat “eigen deel” print, vergroot en uitknipt en boven zijn bed hangt, aldus zijn maatje Frank.

Top avond

Wat een gezellige top avond was. nou avond, eigenlijk namiddag en avond. Om half 4 stonden de dames Komproe en Westering al op de baan voor een inhaalwedstrijd, die zaterdag gecanceld was door de regen. Leuke startpartij gewonnen door Mariska Komproe. Ze kon met Peter met 2 winstpartijen op zak terug naar Amsterdam, want peter won van Patrick Cabenda, waarvan we van vorig jaar weten dat hij een abonnement op 3-setters heeft.

Fajita’s helemaal uitverkocht

Sonja en Ton van Rosita’s waren er ook al vroeg, want de maandag is zoals elk jaar de avond van de lekkere Fajita’s en altijd lekker klaar gemaakt door Ton zelf.
Rosita's Open foto
Het liep weer ls een trein. en Logisch, want het was weer zo lekker.
Op een gegevens moment waren ze er door heen. Alle 40 porties verkocht.
Voor vanavond de burrito’s. Ik geloof dat ze vanavond nog meer meenemen.

Omgang HD maatjes

De kalverstraat werd betreden door een HD, waarbij de maatjes elkaar met lekkere mannentaal al voor de wedstrijd verwelkomden.
Patrick vroeg Tom : Heb je je eigen groundsman meegenomen? (immers was Bertus weer één van de trouwe supporters van Wally en Tom).
Lekker ouwehoeren vooraf. Een goede basis voor gewoon een leuke Herendubbel pot. Beide set 1 break verschil. Winst voor Patrick en Edwin.

Poule van 3 setters

Arjen Kolthof was eigenlijk beetje te laat. vervoer was geloof ik het probleem. Hij trad aan in de HE7 poule met alleen maar 3 setters. Eevrt Jan gisteren nog met winst. Nu winst voro Arjen.

DD6 van trouwe deelneemsters

Op de Prinsengracht 4 trouwe deelneemsters. Celia en Carin voorgaande jaren nog wel eens in de 7, maar nu moest het in de 6. tegenstanders Yvonne Ax en Marina Kuus. Winst voor de dames van Gooische Vallei: Carin en Celia.
Rosita's Open foto

We liepen te trutten

En er was nog een DD6, deze op het Rembrandtplein en hier ook 3 vaste deelneemsters en volgens mij 1 debutant: Nienke Woortmeijer. Wellicht net 35 geworden? 🙂 Winst voor haar en Nathalie Aukema tegen Bertina en Renata van ATC. Nathalie vond dat ze zelf liepen te trutten, schijnbaar ontevreden over haar eigen spel.
Rosita's Open foto

Vol Damrak

Dit keer geen Duifjes op de Dam en het Damrak, maar 17 man&vrouw publiek en 2 dames en 2 heren op de tennisbaan, waarvan 1 man eerst half aangekleed (zonder “overbroek”).. Huh….. Publiek met grote delegatie van de Gouwen en daarnaast grote delegatie van Waterwijk en Huizen met extra belangstelling voor het andere team.
Kreten zoals “Dit hebben we niet afgesproken, Ronald” en “Hier sta ik toch niet?!”, zorgden voor hilariteit. Ze waren afkomstig van de lekker hard en vrijuit slaande Francisca. En Eugene zag ik over de baan stuiven. Vooral eén van die laatse rally’s was geweldig. Spannende 2e set, toch winst voor Diane en Bloem.

Spraak verwarring

“Speel je voor het eerst?” kreeg Mirjam Schep te horen, toen ze zich aanmeldde bij de Zeedijk. “nee”, was haar antwoord, immers speelt ze al jaren mee met het 35+ toernooi bij Waterwijk, of het nou Smikky Open was of nu Rosita’s Open.
Maar door dat antwoord kreeg ze geen presentjes en goodiebag. Maar er heerste spraakverwaarring, immers ging het er om of het haar 1e wedstrijd was. Maar 3 minuutjes later kwam Mirjam weer terug… “Mag ik ook ….”. Ja natuurlijk. Oh het is wel jouw 1e wedstrijd deze editie?! 🙂

Bionische Karin

We hebben al Ad Verrips met al zijn hulpmiddelen. Dit jaar is ook Karin Vink weer van de partij. Ook zij met het één en ander aan hulpmiddelen om 1 been.
Maar voorlopig staat ze lekker te tennissen. Leuk dat Nelleke Kos en Annemien de Jong van De Kuil mee doen. Dames, hoop volgend jaar meer deelnemers te mogen begroeten van de Kuil. Daar kom ik zelf ook graag. Ook zo’n mooi park.
Spannende DD6. Winst in Supertiebreak voor Silvia en Karin.
Rosita's Open foto

Publiekspeler

Bal ging uit, toch nog even terug slaan, maar dan vervelend vallen, of op z’n Amsterdams op z’n plaat gaan. Waarom, Ad? Omdat je een publiekspeler bent. Tja Ad, dat ging effe mis hè in de HD7 met maatje Edward tegen Theo en Wim van HNL.
Wedstrijd werd beslist in supertiebreak. Winst voor de Koriander mannen.

Verkeersinformatie

Deelnemers en toeschouwers, De hoge ring in Almere kent wat afgesloten banen de komende dagen. Gisteren was dat voor het eerst. Echt een Oepsie moment voor Annemieke Kienstra, die per abuis tegen het verkeer in reed. Voorzichtig rijden allen.

Een dikke 10

hebben we het hier over een rapport cijfer of over de ranking van debutant Stefan Keijer.
Volgens ingewijden heeft hij dat laatste te danken aan Martijn Majoor. Als uw verslaggever hem goed herkend , is hij gesignaleerd bij LTC Waterwijk, niet als deelnemer, maar op een bankje zwaaiend of wavend. Zit hij daar niet naast Arie?
Rosita's Open foto

Rood witte brigade

Speciaal voor dit thema hadden Petra en Evelien zich in het rood wit gestoken. Ze mochten tegen onze waterwijkers Karin Timemrmans en Wil Lever, die ook hun tenue op elkaar afgestemd hadden.
Winst ging naar Rood-wit. Karin en Wil dachten daarna dat ze klaar waren, omdat 1 dubbel wegens blessure was uitgevallen. Maar nee dames, juist hebben we nu die 2e plaatsen ronde. Dus jullie mogen nog (minimaal) een keertje.
Rosita's Open foto

Nieuw glas voor Sander

Was hij nou wat nerveus? Zal het toch eens aan zijn maatje Matthieu Knip vragen. Hoe dan ook; kado gekregen glas laten vallen. Vele scherven. Bij hun bracht het echter niet dat geluk. Jeoen Muijssons en Jaap van den Brink wonnen in de HD7. Okay, wel een nieuw glas voor Sander.

10 voor 12 ingeschreven en zo de 12 vol maken

Jaro Noordergraaf deed toch weer eens een keer mee in de Heren Enkel. 23:50 uur, 10 minuten voor sluitingstijd. HE6 had er 11. Nou weet je wat; ik maak de 12 vol. De toernooileider was er blij mee: mooi 4 poultjes van 3.
Jaro speelde een spannede wedstrijd tegen Andreas Jevtic. 3-setter, Winst voor Andreas. Goede tennisser!

En verder nog

David Pel won in de hoogste categorie HE4 van Dave de Wilde.
Kersverse winnares van Eemnes Ellen won vanavond weer hier bij Rosita’s met Diane in DD7 hun 1e wedstrijd.
In de DD8 maakten Petra Senteur en Elsbeth v.d. Waarden hun plaatsing als 1e waar. Winst tegen Catherine en Yuchang.
Maar ook de nr. 2 geplaatsten in de DD8 wonnen in die andere poule: Silvia Oostveen en Joke Petersen.
De nooit en te nimmer serieuze en altijd ouwehoerende Amsterdammer Van der Leij (misschien bij sommigen bekend van vroeger bij de Amsterdamse handelaartjes of zo) won met zijn Marjolein van Marcel en Hannie.
Jeline is en blijft een goede enkel speelster. Te sterk voor debutante Jessura Irion.
Ook in de DE7: Anita was te sterk voor Yolanda van Koert.
Anna en Paul (nieuw koppel voor Rosita’s) wonnen in de GD6 van Francisca en Frank, close in supertiebreak 3e set.
Spelvreugde terug bij Edwin. GD met Jolanda winst tegen Daniëlle van Heusden en Patrick Meijer.
Altijd blij en vrolijk zijn de Bijsterveldjes. Maar nu ook spanning. Tegen Fanny en Arjen moest de supertiebreak de beslissing brengen: 10-8 voor Margreet en Bart.
Rosita's Open foto

Wat een knallen

Arnold speelt dit jaar een HD met Giovannie die vroeger wel veel gespeeld heeft, maar nu al heel veel jaren niet meer.
het was niet te zien. Wat een knallen zeg. Die service ook he. Winst voor Gio en Arnold tegen Walid en René.

Rosita’s hoekje

De (met name Amsterdamse) muziek schalde uit de speakers. Gezelligheid ten top. Vol terras. Een buffelde bardienst, waarvoor extra onze dank.
In de hoek onder het overdekte gedeelte in het Rosita’s hoekje waren Sonja en Ton van Rosita’s neergeplofd na het gebuffel in de keuken. Samen met Deelnemers en toeschouwers van De Gouwen aan een drankje.
Rosita's Open foto
Yvonne kreeg natuurlijk nog een Goodie Bag. Geblesseerd, dus niet mee kunnen doen, maar natuurlijk wel de kadootjes in en bij de goodiebag.

Handjes vol drop

Oh dat Mokun drop en die amsterdamse paaltjes vallen zo in de smaak. Vooral bij de dames.
Vaste klanten Petra en Wil grepen al een keer onverwacht mis, maar ze hadden het door.
En Annemieke en Danielle van Heusden namen erg laat op de avond nog wat mee voor onderweg. Lekker handje vol he Daniëlle.
heerlijk en vooral ook veel lachen.

Dinsdagavond MUZIEK op het Leidseplein

We kennen hem van vele jaren muziek maken en leuke gezellige liedjes zingen. Haar kennen we van de Voice Senior.
Helma en Hans komen vanavond enkele Amsterdame moppies vertolken op ons leidseplein.
Komt dat zien.
Rosita's Open foto

Maaltijden

Nog even onder de aandacht … onze menukaart. Vanavond wederom lekker Mexicaans van Rosita’s.
En voor woensdag en donderdag willen we jullie vragen in te schrijven op lijsten, die in de wedstrijdkamer komen te liggen.
Dit i.v.m. het vooraf bestellen van de maaltijden.

Uw verslaggever Bloem

Oh hieronder nog even de geplande westrijden (indien voor jou van toepassing), waarbij ik moet vermelden dat het altijd nog onder voorbehoud is, zeker later in de week. Als er een sterretje bij staat, dan is dat een eventuele vervolgronde, maar ook met een voorlopige tijd. En eventuele tijden op zaterdag en zondag zijn zeker voorlopig.

%wedstrijden%

Menukaart Rosita's Open 35+

Recent Posts

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search