Dagjournaal dag 4 dinsdag 29 aug

Dagjournaal dag 4 dinsdag 29 aug.

Top avond

Wat een gezellige top avond was dit met wat nieuws. Nou ja avond, eigenlijk namiddag en avond. Om half 4 stonden de dames Komproe en Westering al op de baan voor een inhaalwedstrijd, die zaterdag gecanceld was door de regen. Leuke startpartij gewonnen door Mariska Komproe. Ze kon met Peter met 2 winstpartijen op zak terug naar Amsterdam, want Peter won van Patrick Cabenda, waarvan we van vorig jaar weten dat hij een abonnement op 3-setters heeft.

Deelnemers , onderaan ook nog even de menukaart. Ik meld dat maar vast.
Ook voor Bas bijvoorbeeld, die alleen het dagjournaal leest, als hij zelf gespeeld heeft, maar wel dat “eigen deel” print, vergroot en uitknipt en boven zijn bed hangt, aldus zijn maatje Frank.

Zuurstokroze

Na de regenbui was de aftrap vandaag op baan 8.
Rosita's Open foto
Ryan Wahjad in het zuurstokroze tegen Morné van Barrelo. De eerste 6 slagenwisselingen zaten al 4 rally’s bij van meer dan 12 slagen.
Wel winst voor Morné van Bearrelo, die we zeker nog terug gaan zien in de HE8.

Burrito’s rond gebracht in oud Amsterdamse kledij

Rosita's Open foto
Sonja en Ton van Rosita’s waren er wederom vroeg, immers de dinsdag is de dag van de Burrito’s van Mexicaans restaurant Rosita’s in Almere Stad, onze hoofdsponsor.
Marjolein verzorgde de bardienst in Oud-Amsterdamse kleding en bracht o.a. de Burrito’s rond.

Kappertje geweest

Edwin Ros was nog even naar de kapper geweest. Net effe wat sneller he. In de hoogste Heren Enkel categorie 4 enkele malen een Wilde Ros (hele slechte woordgrap Bloem!) gezien op de kalverstraat, wel winst voor Edwin tegen Dave de Wilde.

** nieuw ** MUZIEK op het Leidseplein: Helma & Hans

Ja een primeur dit jaar. Tijdens de doordeweekse avond live muziek. In het thema van Amsterdam vonden we het leuk dat een artiest zou komen om Amsterdamse moppies te vertolken.
Hans & Helma maken ook onderdeel uit van de LTC Waterwijk huisband en …. Amsterdams.
live muziek bij Rosita's Open 35+
Helma kennen we verder van de deelname aan de Voice Senior.
Vanaf 20:00 traden ze op. Oorspronkelijk idee was een uurtje. Maar het werden 3 sessies en zo was het een avond vullend vermaak.
Wat was het geweldig en wat gaf dat gezelligheid.
Hans & Helma, grote dank, het was top!

Geweldige HE5 op het Rembrandtplein

Heren Enkel 5 is dit jaar weer goed bezet en de ranking van de heren staan zo dicht bij elkaar, dat je gegandeerd spannende wedstrijden krijgt en vaak ook geweldige wedstrijden.
Op het Rembrandplein won Richad Beumer de 1e set. Maar de als nr. 1 geplaatste Michiel Jelgerhuis Swildens won set 2 en 3.
Beide heren gingen daarna naar het Spui voor een andere HE5 partij in Poule B. Stukkie lopen naar achter op het park (eigenlijk heel jammer dat die partij daar gespeeld werd).
Maar in een 2 uur en 15 minuten durende 2 setter won David Pel van Alexander Seckel.

Gezamenlijke warming-up


Rosita's Open foto
In de GD8 zagen we de Leeuwtjes en de Kiezebrinkjes een gezamenlijke warming-up doen voor hun wedstrijd. Goed de spieren opwarmen! Winst voor Hans en Ingrid.

Gekantelde wedstrijd


Het was wellicht toeval , maar ik zag dat er alleen burrito’s waren voor de winnaars. In de DD6 7-6 in 1e set voor Chantal en Karin. Set 2 en supertiebreak ietwat duidelijk naar Nelleke en Annemien.
Rosita's Open foto
Karin mopperde nog wel dat ze met de verkeerde kant op de foto ging. Oepsie, tja de foto was genomen, voordat je het wist.

Australië kan wel even wachten


Mooi he. Vakanties worden gewoon opgeschoven voor het Rosita’s Open 35+. Nou ja, niet overdrijven, want vooraf heb ik een redelijk groot aantal vaste deelnemers gesproken, die nu wegens vakantie niet mee konden doen.
Maar Edwin Velthuis had besloten: ik ga dat gezellige 35+ topernooi bij Waterwijk meedoen, week 35 hou ik vrij.
Vakantie naar Australië zit er aan te komen, maar die wordt gewoon wat verschoven.
Edwin doet mee in 2 Heren Dubbels. In de HD7 is al vast een plek in de finale ronde bemachtigd. Met Patrick van Swol werd (voor sommigen toch wel verrassend) gewonnen van het gelegenheidsduo in het grijs Bas Klaassen en Erik van der Leij.

Rosita's Open foto

Huurster van het pand op de Zeedijk

Ondertussen kwam halverwege met een taxi een nieuwe huurder bij ons pand aan de Zeedijk aan. Ze werd zorgvuldig begeleid door de heren Berstelsen.
Voor als je haar ziet en je wilt een praatje maken… haar naam is Lolita. Lolita wilde de heren B. nog bedanken, dus bij deze.

Ida ging helemaal los

Helma en Hans speelden nog weer een extra setje liedjes, niet alleen de nederlandstalige Amsterdamse moppies, maar ook nog enkele andere liedjes.
live muziek bij Rosita's Open 35+
live muziek bij Rosita's Open 35+
Maar de mensen op ons eigen Leidseplein gingen meer en meer los. Zo ook Ida Leichtenberg. Dansend over het plein, nog steeds in haar tennisoutfit. Ook Gerie en Danuta swingden mee.
Ida was extra vrolijk en terecht, want samen met Rob had ze een wedstrijd gewonnen in 3 sets in de GD8 tegen Ramon Fincken en Andrea van Heusden.
Andrea was een klein beetje eigenwijs en hield vast aan haar mening dat men in de tiebreak links begint. Zelf de woorden van de wedstrijdleiding (“met even rechts en met oneven links”) werden amper maar uiteindelijk wel mopperend geaccepteerd.
live muziek bij Rosita's Open 35+

Onderhandse service

Spannende wedstrijden weer volop deze avond!!
Op de OudezijdsAchterburgwal moest een supertiebreak de beslissing brengen in de GD7. Debutanten op het Rosita’s Open Don Kaart en Noëlla Jansen wonnen van de “jongsters” Jeffrey en Brenda (beide net 35).
In de GD6 ook spannend. 1e set tiebreak bij Chloe en Jeroen tegen het duo van Gulden/Heijsteeg. Zelfs een onderhandse service werd gebruikt, maar mocht niet baten, want ook die haalde Francisca. Winst voor Francisca en Frank.
Rosita's Open 35+

En verder nog

– Esther Wouters en Floor Oudshoorn zijn toppers in de DE7. Dat is duidelijk beide gewonnen tegen resp. Yuchang Li en Jelline.
Rosita's Open foto– Jelline ging voor de wedstrijd nog even de lijnen vegen. Zelfs deelnemers denken en helpen mee.
– Hé Patrick Cabenda… geen 3 setter? nee winst in 2 setjes tegen Matthieu Knip.
– Omar Carolus had voor de wedstrijd al een burrito besteld , maar kwam ietwat laat de baan af. Winst tegen Nabil Dorkhom.
– Albert en Akko wonnen weer eens een keer een wedstrijd,. Volgens eigen zeggen was dat te lang geleden. Sander en Matthieu werden verslagen.
– De Bie heeft de spelvreugde weer terug. Had hij nou gewonnen van Arjen Kolthof? Dat werd eerst wel gedacht. Maar Edwin zag dat thuis en meldde ‘s nachts nog per whatsapp heel eerlijk: “mannen, ik heb wel lekker gespeeld nu in die enkel, maar Ajen heeft toch echt de partij gewonnen”.
– Hakan en Walter waren extra vroeg voor de Burrito’s, maar daardoor toch al wel afgekoeld, voordat zij de baan op mochten. Wel winst tegen Ben Bolwijn en Tuan Tran.
– Pelle en Sjors kennen elkaar natuurlijk wel van eerdere wedstrijden. Vandaag wederom tegenover elkaar in de HE6. Gelukkig had Pelle dit keer geen of nauwelijks last van zijn buikblessure. Maar Sjors was toch weer te sterk.

Nooit geblesseerd en uitgerekend nu …

Rosita's Open fotoDe altijd vrolijke Dennis Hoogdorp was de pechvogel van de avond.
Deze avond met Cynthia Ehlers in de GD6. Tegenstanders Paul Sikma en Anna Otulak. Laatst genoemde doet ook altijd mee, maar wel grappig te zien, nu weer met een andere partner.
Maar Dennis wilde een bal slaan, sloeg eigenlijk in het luchtledige (of heeft mijn collega van de redactie dat niet goed overgedragen). En dat zorgde voor een blessure aan de schouder, waardoor hij die arm niet meer op kon tillen en moest opgeven. Zonde!

Maaltijden

Nog even onder de aandacht … onze menukaart. Donderdagavond Gyros met tzaziki en salade en patat. En vrijdag Surinaamse BBQ.

Uw verslaggever Bloem

Menukaart Rosita's Open 35+

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search