Dagjournaal dag 5 woensdag 30 aug.

 In RositaOpen2023

Dagjournaal dag 5 woensdag 30 aug.

Weer een droge avond

Oj oj oj, dacht menigeen, toen ze eind vorige week het weer bericht zagen. Maar uw verslaggever weet dat in het organisatieteam van Rosita’s Open een aantal zeer opgewekte positivo’s zitten, die zich niet van de wijs laten brengen. Dus geen paniek, geen kleinere schema’s op zo, nee hoor. “Ze maken mij de pis niet lauw”, heb ik de toernooileider al een keer horen zeggen.
Rosita's Open foto
Woensdag zou één van de slechtste dagen zijn met veel regen. Realiteit is dat ook de woensdagavond weer droog is verlopen, met ook weer weinig wind, dus weer lekker tennisweer en prima weer om toe te schouwen (laat op de avond evt. met het dekentje).

Geen eiwit-bier, maar IJ-witbier

Rosita's Open foto
Vooraf hadden we besloten met dit toernooi naast het tapbier, de Leffe Blond en leffe donker extra aan te bieden de Texelse Schuumkoppe.
Maar in het Amsterdamse thema paste ook een Amsterdamse biertje. Dat werd het IJ-bier. Ton Scheick regelde vooraf onze inkoop en Ton is makkelijk in het regelen van spulletjes voor ons toernooi. Dat bleek vorig jaar al en dit jaar zijn we weer blij met alle spulletjes waar hij mee aankwam. Wederom onze dank Ton.
Voor het schenken van het IJ-witbier (en geen eiwit-bier, zoals ik mevrouw K. te A. hoorde zeggen) kregen we via Ton mooie IJ-bierglazen en shirtjes van brouwerij ‘t IJ, waarin je soms de leden van ons kleine organisatieteam ziet lopen.

Thai food van De Orchidee

Om half 6 was Menno vd Knaap er met het Thaise eten van Ning van het thaise afhaalrestaurant De Orchidee aan de Chagallweg 22 in Almere (Tussen de Vaarten).
Het vooraf inschrijven was nieuw dit jaar. We hadden er echter 10 extra besteld en maar goed ook. Bijna alles op. Ning, dank je wel. Het was weer lekker.
Oh en Menno, volgende keer effe iets vollere vuurbakjes onder de warmhoudbakken 🙂

Minimale voorbereiding, maar er toch bij

Rosita's Open foto
Wim Klomp van HNL had een minimale voorbereiding. Erg weinig getennist door ellerlei omstandigheden. Afgelopen 2 weken nog maar even getosst, want samen met Theo Ariaans werd het Rosita’s niet overgeslagen.
Dat hij erg weinig getennist had gaf wel als voordeel, dat de gewenning aan het gravel dit keer minder parten speelde. Toch winst voor de Waterwijkers Vita en Jan.

Alle straten en pleinen vol

De schemer trad in en alle straten en pleinen in Amsterdam (nou ja figuurlijk dan) waren vol.
Rosita's Open foto
Ook weer volop toeschouwers, zoals op de Albert Cuyp bij Michele en Cynthia tegen Diane en Ellen. Winst voor laatstgenoemden in een leuke partij.

door uitval slechts één wedstrijd voor Willem

Voor Corona was de laatste keer, dus voor Henry Mac-Intosh (a.k.a. Willem) was het effe geleden. Maar dit jaar was de oud winnaar van de HE5 (toen het nog Smikky open was) weer van de partij.
Nu in de HE6 tegen Gravel liefhebber Tjerk Moraal. Winst voor laatst genoemde. Maar pech voor Willem, want door blessures uitval in zijn poule en daardoor is het helaas zijn enige wedstrijd geweest. Sorry Henry.

Concentratie

Rosita's Open foto
Veel gezelligheid tijdens Rosita’s Open 35+ weten we allemaal.
Maar op de baan … toch gaan voor het beste spel en concentratie. Kijk hier Yvonne van Eijck bij de service van maatje Chloe.
Winst voor hen tegen Carin en Celia.

Nielson2

Is het een vliegtuig? -> neeee, Is het is een artiest? -> neeee. Een Zanger? -> neeee. Is het een nieuw befaamd Waterwijk duo? -> Jaaaaa!
Niels en Niels. ATC toernooi gewonnen dit jaar in de 8. Dus hup, nu naar de 7.
Rosita's Open foto
Al 1 wedstrijd gewonnen. Vandaag tegen mijn vrienden Akko en Albert. Albert uit Lelystad, Akko uit Kortenhoef. Speelden altijd 3 toernooitjes samen, waarvan 1 in Almere bij Gouwen tot een jaartje of 4 5 geleden. Toen heeft uw verslaggever tegen ze gespeeld en meteen uitgenodigd voor Rosita’s en sindsdien elk jaar trouw van de partij.
Met Marga vd Glind meelevend en nagelbijtend op het bankje bij de PC hooftstraat in de rol van mama van Niels van Ree (althans dat dachten de tegenstanders) werd het een superspannende partij. 3e set supertiebreak.
De andere Niels dacht dat ze bij 7-5 gewonnen hadden… Nee Niels supertiebreak he, tot de 10. Uiteindelijk 11-13 voor Akko en Albert.

Kreet van blijdschap / Prachtige blijdschap

13-11 in supertiebreak 3e set was die partij van Nielson2. Maar ook die andere partij van 19:15 viel niet in het water van de Prinsengracht. Ja misschien achteraf wel een beetje voor de ervaren krachten Erik Beukenkamp en Ruud Feringa in het felgroen van Koriander.
Rosita's Open foto
Want na oom hier een superspannende beslissende supertiebreak viel de beslissing pas na 11-11. Op 13-11 slaakte Marco Cranendonk een kreet van blijdschap, die bij de noordeplassen te horen was.
Hij viel zijn maatje Marco van der Lee in de armen. Wat waren deze mannen blij. Ook vrouwlief en dochterlief waren er getuige van en ook bij hun één arm de lucht in: Yes!
Rosita's Open foto
Toch zie ik Erik en Ruud nog wel een poging wagen om via de kruisfinales alsnog de finale te halen.
Dat korander groen heeft Peter Sonneveld ook vaak aan. En die Peter heeft zich top voorbereid voor dit toernooi. Samen met Herman van de Sluis gaat hij voor een goed resultaat dit jaar.
Nou de 1e overwinning is er al vast. Winst in spannede 3 setter tegen Evert Jan en Thomas.

Buik in

Rosita's Open foto
Bas Klaassen kwam vandaag 2 keer in actie. Eerst als het superduo samen met Frank: winst tegen Hakan en Walter. Later met Erik vd Leij in de 7 tegen de altijd vrolijke mannen van Koriander Wally Robijn en Tom Renting. Wally waarschuwde Tom voor de fotograaf: “Buik in, Tom”. Aan u te oordelen of dat gelukt is :-). Winst ging naar Erik en Bas.
Wally kon daarna gaan toeschouweren (is dat een geldig Nederlands of Amsterdams woord) bij Tinda. Maar ook kon samen met Jolanda Koning geen winstpartij bijboeken. Petra en Elsbeth waren te sterk.
Rosita's Open foto

3 wedstrijden verliezen in 3 sets

Uw verslaggever meldde het al eerder. Kwaliteitsverschil in de HE5 is erg klein. Roy de Feber (als 2e geplaatst) is nu uitgeschakeld na 3 verliespotjes, alle 3 in 3 sets. Dus wel wat zuur (van de zure bom van de haringkar op de Albert Cuyp).
Vandaag was Alexander te sterk. In die andere poule won Richard Beumer van Dave.

En verder nog ….


– Rene Selier is toch meer een enkelaar. In de HE6 won hij van Edwin Hovers, die zijn 1e wel gewonnen had. Maar in de dubbel met Walid waren Ludovic en Edwin te sterk.
– Weer winst voor beide Komproe’s, Mariska in de DE8, dit keer tegen Yvonne Dorkhom. En Peter tegen Matthieu Knip.
– En in de DE7 weer winst voor Floor , nu tegen Jessura, één van de mooiste voornamen van de deelnemers van 2023.
– Annemiek had bij de start wat last van de wind op het Rembrandtplein en vroeg nog even snel om baan 6. Maar toch winst voor haar met Hans tegen de Bosjes.
– De Bijsterveldjes gingen door met winnen. Dit keer werden Sophia van Stokrom en Peter Posthumus verslagen.

Lampje aan bij Lolita


Rosita's Open foto
Het werd later en later en uw verslaggever had aandacht voor de dame op de zeedijk. Elke keer als de wedstrijleiding 5 minuutjes weg was, ging de felle verlichting uit en het rode lampje bij Lolita aan.
En als je dan weer 10 minuten later terug kwam , was er weer een banaan van LIDL weg. Onduidelijk waarom. Maar kan ook zijn dat die door een deelnemer mee genomen is de baan op.

Slotstuk tot 23:45

Het slotstuk van de avond was een 3 uur durend slot van de dames van de lange adem. Conditioneel zit het wel goed met Jellina van Kranenburg en Carolien Born. Begonnen op het Spui, later de tram genomen naar de PC Hooft om daar de 3e set te spelen.
Winst voor Jelline na 3 uur en 8 minuten. Jelline had nota bene daarvoor ook nog een DD gespeeld en met Jolande Bor gewonnen en 3 sets van Daniëlle en Odulpha.
Rosita's Open foto

Maaltijden

Nog even onder de aandacht … onze menukaart. Vrijdagavond Surinaamse BBQ.

Uw verslaggever Bloem

PS. De dagjournaals staan nu ook online en zijn dus ook voor niet deelnemers beschikbaar om te lezen.
Dagjournaals op ltcwaterwijk.nl

Menukaart Rosita's Open 35+

Recent Posts

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search