Dagjournaal dag 3 maandag 29 aug

 In RositaOpen2022

Een zonnige avond. Vanaf 17:00 uur volop de banen bezet. 27 wedstrijden!!!!. Ja ook baan 3. De netband had het zaterdag begeven tijdens de partij HD8.
Maar in de ochtend hebben onze keihard werkende vrijwilligers dit weer hersteld, waarvoor onze dank.

Blessures en spierpijn
Er waren al enkele deelnemers die al gespeeld hadden. Margreet meldde zich present en “met spierpijn”.
Later wel winst tegen gelegenheidsduo Marjolein en Rob, ook iemand met zoveel moeie verhalen uit het verleden. VdLeij stond er nagelbijtend naast: “Oh had ik maar zelf kunnen spelen”.
Margreet, bart, Marjolein en Rob Rosita's Open 35+
Blessures zijn er, komen er en worden soms al voor de 1e wedstrijd gemeld.
Wat dat betreft zien we dat we een 35+ toernooi zijn. Je helaas wordt de wedstrijdleiding geconfronteerd met toch wel aardig wat afmeldingen. Allen een spoedig herstel toegewenst.

Fajita’s
Eerste doordeweekse avond van Rosita’s Open 35+: traditioneel Fajita’s van Rosita’s.
Edwin Ros belde al vroeg, nee niet vanwege een wedstrijd, ook niet omdat de bespanning weer vervangen moest worden, hij hoefde zelf niet eens te spelen. Nee het ging over de fajita’s.
We komen met 7 man. Kan dat geregeld worden of moet ik reserveren?
Ton en Sonja van Rosita’s waren er beide en uiteraard ook vroeg.
Ik heb ze meteen gevraagd. Ja hoor akkord, geen probleem.
En elk jaar worden er weer meer maaltijden gegeten. Ik vind het logisch en velen met mij. Want …. zoo lekker.
Fajita's van Rosita's , MJ met pruik

Reizen voor 1e wedstrijd Rosita’s Open 35+
Niels van Rhee was zondag nog in België op Francorchamps Max kijken, 01:30 uur thuis. Om 5 uur was die kleine weer present en om 8 uur begon de schooldag en dus zijn werkdag als schoolmeester en ‘s Avonds op de baan. Met MJ een spannende wedstrijd: Toch een ietwat verrassende overwinning op Michael en Ingrid.
Een ander extreem geval betrof de reis van Lucienne Mochel. Zij kwam bijna rechtstreeks uit Amerika. ‘s ochtend tussen 8 en 9 uur geland en ‘s avonds gewoon aanterden in de Dames Dubbel met Louise. Nathalie en Petra waren dit potje wel te sterk.
Ik heb Lucienne wel gezegd, dat ze volgend jaar dan best in de opmerkingen mag plaatsen: liever nog niet op maandagavond. Uw verlaggever is er van overtuigd dat de toernooileider daar alle begrip voor zal hebben.

Sloeries van de club
Ja Kaatje , het waren jouw eigen woorden 🙂 Karin van Veldhoven en Sander (in een vorig toernooi steevast dioor iemand Oscar genoemd.. Huh) Koper. Het was een reactie van haar omdat ze beide nog al met verschillende partners spelen, maar ja … leuk en gezellig toch?!
Het werd op baan 1 de 1e 3e set Supertiebreak in dubbel van het toernooi. Spannend tot en met. Tilly en Adriaan redden het net niet.
Karin en Sander
Tilly en Adriaan

Geen GD8
Mark en Sylvia zouden eigenlijk in GD8 spelen, maar vreemd genoeg te weinig inschrijvingen, dus werden zij 1 van de maar liefst 24 koppels in de GD7.
Ton en Joanne (vanuit Engeland ingeschreven) waren in 2 sets te sterk.

3 oude bekenden
Hans en Olav
Beide al een paar jaar (denk ik) niet meer meegedaan aan ons 35+ toernooi, maar dit jaar er weer bij. Vanavond tegen elkaar: Hans van Amsterdam en Olav van Wely. Leuk mannen. Hans moet zoals hij zelf zegt wel wat meerdere kilootjes mee dragen, maar zijn slagen arsenaal is nog steeds niets mis mee.
De gezelligeheid trouwens ook niet.
En de 3e is Wilco van Overeem. Ook enkel jaartjes er tussenuit. Maar ook zo’n aardige kerel. Leuk Wilco dat je er weer bij bent….. En zelf vind je het ook leuk om weer bij ons toernooi mee te kunnen doen, getuige jouw actie om de hele week vrij te nemen voor ons. Hoe mooi?!

HE5
Nieuwe deelnemers in de HE5 Remco Schuitema en jonkie Dave De Wilde. Dave nam de vorm van HNL open mee en maakte het oud kampioen Patrick nog lastig. Patrick kon nog net de wedstrijd doen draaien: 2e set tiebreak en 3e set dik.
En Remco maakte duidelijk: ik ben een favoriet voor de eindzege. Ben vooral vrijdag beniewd in de pot tegen Edwin.
Ook sterk in de HE7: RJM of terwijl Robert Jan Mora (Familie van die mevrouw van de reclame vraag ik me in eens af… Mmmmm ).
En in de HE6 gaat Rafet voor de winst. Tjerk is echt een gravelbijter, weet ik zelf uit eigen ervaring, maar Rafet speelde een goede pot.

Bobbeltje op baan 3
Op baan 3 was een bobbeltje gespreksonderwerp toen de bal daar totaal verkeerd geraakt werd.
Het betrof de spannende HD7 partij van Ad en Richard tegen Edwin en … nee niet zijn vaste maatje Patrick van Swol die een liesblessure had opgelopen bij de HNL Open,
maar ander maatje Ludovics Vrijburg. Na 2 uur werd een tiebreak gespeeld.
De wedstrijdleiding stuurde Brothers Bruins en Wouter en Jan-Willem al vast naar baan 3, omdat het zo afgelopen zou zijn.
Maar die tiebreak was niet de Supertiebreak 3e set, maar een tiebreak 2e set. Edwin was al verbaasd dat er zoveel toeschouwers extra kwamen.
Daarna volgde toch nog een 3e set super tiebreak. Winst voor Edwin en Ludo. 34 minuten en 53 seconden later kon die HD5 eindelijk de baan op.

In de HD5 ontbreken dit jaar ook niet , zoals Ron het zelf noemt: die kleine en die lange. Die lange had afgelopen week effe HD5 bij Jaagpad gewonnen. Zijn eigen verbazing was groot.
Maar bij Rosita’s Open wordt het wellicht geen winst voor die lange en die kleine. Robin Tielle en Bart Pils waren te sterk. Die kleine = Ron Hillenaar en die lange = (2 meter plus) Richard Schuil.

“Op de liefde”
Kusjes van Kuus en “op de liefde” bij het proosten. Dan denken we meteen aan Marina en Arie. Beide in actie. Marina stond met Francis op de baan.
1e set van hun partij tegen Patricia en Miranda duurde 5 kwartier (7-6). Patricia en Miranda wonnen 2e dik met 6-1. 3e set tiebreak winst naar Marina en Francis.
Arie won met Arthur van de Koriander boys Erik en Ruud.

De rust zelfe
Andere koriander boys Kees en Sander moesten het onderspit delven tegen Steady André Peterse en de altijd rustig blijvende Wim Klomp. Balletje in onze hoek, paar stappies, en dan plaats ik ‘m daar bij de tegenstanders in die andere hoek . Huppakee … punt.

Service was uit
Ja op het dak was ie misschien wel in, maar werd Out gecalled. Een service van Cecil spelend op baan 2 tegen Ronald Oomen. De bal kwam op het dak van de kantine terecht. Hoe dan? Ronald was wel te sterk. Cecil heft het niet helemaal dit toernooi en sukkelt toch weer met z’n schouder. Zo jammer.

Manamana, meneer de Uil, kinderprogramma’s uit de jaren 70
De picknicktafel langs baan 1 was heeeeel lang bezet door supporters van Waterwijk en de dames DD6 Ellen, Diana, Evelien en Miranda.
Wat werd daar veel gelachen!! Hadden de heren op baan 1 er geen last van? Uw verslaggever heeft het niet helemaal meegekregen en is het dus niet gevraagd aan de heren. 🙂
Maar het ging over de fabeltjeskrant, Muppets, de smurfen, freggels en ook een favoeriet van mij : Ma-na-ma-na-tu-tu-tu-du-du, Ma-na-ma-na-tu-tu-tu-du-du.
En waar Ellen is, is Peter Postimus uiteraard ook en hij kan wellicht een nieuwe Edwin Evers worden, want hij kan heel veel stemmetjes na doen. Zoooo Grappenhouse.
Bor de Wolf, meneer de Uil , wie kent ze niet…..
Oh de dames hadden ook nog (uren voor het laatste drankje) getennist: winst voor Ellen en Diane.

Toch geen DD7 maar DD6
Kim en Ilona, laatste moment ingeschreven … DD7 , nee laatste moment toch DD6 besloten . En dan is het echt heel verdienstelijk te noemen, hoe goed jullie hebben gespeeld. Onder toeziend oog van beide vader wonnen nichtjes Linda en Ciska Vlietstra.
Kim en Ilona

Donker
en toen was het donker
21:35 waren alle wedstrijden de baan op. 1 uur en 57 minuten later … ineens …. Bangs alles in 1 keer donker. Dat hebben we nog nooit mee gemaakt.
Er was nog slechts 1 wedstrijd bezig: De heren Enkel 5 wedstrijd tussen Seherief en Aigar. Zij wilden na 2 hele langs sets net aan de 3e set gaan beginnen. Oeps met telefoon spulletjes rapen en morgen dan maar verder met 3e set.
Zit er dan nu in eens een timer op die lampen. We gaan het onze mannen van de banen en het park vragen.

En verder viel op …
– Het schitterende jaren 70-kapsel van Marie José. o.a. de schitterende Blondhaar-Pruik. Uw verslaggever wil ook zo graag een pruik, Heeft iemand er nog één te leen?
– dat het toch weer grappig is, te kunnen vermelden dat een Olympisch Kampioen met jouw toernooi heeft mee gedaan
– Als Ellen telefoon krijgt dat ze niet of pas na 1 minuut opneemt. Dat heeft te maken met haar ringtoon…. Was dat ook niet “Ma na ma na tu tu tu du du” ?
– In de whatsapp van uw verslaggever een goede suggestie stond over een slotlied voor de finaledag. Ik gok zo dat daar best nog wel even op terug gekomen gaat worden.

Uw verslaggever Bloem

oh… wil je nog lekker eten …. Woensdag lekker Antilliaans eten van Antuilliaandse Grillhouse, donderdag Thai food van afhaalrestuarant De Orchidee en vrijdag staat de Surinaamse Foodtruck weer op ons park.

Menukaart Rosita's Open 35+

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search