Dagjournaal dag 4 dinsdag 30 aug

 In RositaOpen2022

Hylarische barman
Shai Lin als barman jaren 70
Velen worden meegesleept in de rand verschijnselen om het toernooi heen m.b.t. het thema.
Er zijn weer foto boeken nagekeken. En bijvoorbeeld Lianne keek kritsch in het rond, waar hangen mijn foto’s. oeps … eentje was al wel geprint, maar moest nog even worden opgehangen.
Shai Lin had de 2e helft bardienst met zijn maatjes. Hij had een hylarische jaren 70 pruik, zelfs MET kleine lampjes.

Kreidler en Jamaha
Het thema Jaren 70 en de foto’s uit die tijd doen de tongen roeren en zo hoorde ik weer allerlei verhalen en herinneringen. Uiteraard werden de 2 brommer merken uit die tijd besproken.
Theo Hesse is op 1 van die foto’s te zien met zijn “brommert”. Overigens waren Richard en Ad te sterk voor Ton en Theo.
Theo Hesse met zijn Jamaha

De toernooileider was blij met de hulp van Yolanda van Koert. Dank daarvoor. Na een dagje Giethoorn en varen in een fluisterboot kwam hij iets later binnen.
Uw verslaggever heeft vernomen, dat namelijk zijn broer uit Amerika over was, maar ook dat hij gewoon gezegd heeft : sorry, het Rosita’s toernooi gaat voor, dus ‘s avonds ben ik niet beschikbaar. Huh… oh echt?
Zijn maatje in de wedstrijdleiding stond toen al lang op de baan. Winnetoe Jan en Danuta (van onze heerlijke speciale Jaren 70 koffie) traden aan tegen Karin en Sander. Een goede pot tennis gewonnen door Jan en Danuta, hieronder nog even met hun jaren 70 foto’s.
Jan en Danuta

Benen harsen
Ellen en Eddy (een echte Bruinsma) speelden tegen Michael en Ingrid. Bij het voorstellen gaf eerst de man van Ingrid, Hennie een hand aan Ellen: “Ik moet eerst nog m’n benen nog harsen, iets omkleden en dan ben ik zo ver” :-). Oh nee Hennie speelt niet. Michael speelt met Ingrid. De backhand knallers van michael waren “no problem” voor Ellen.
Ingrid gaf aan dat ze punten van verbeteringen ziet, maar zeker wel lekker gespeeld had.

kleine Michael
Michael is vaak de voornaam, maar niet bij het Marcel, die met Tim Mesters in de HD5 aantrad. Marcel en zijn vrouwtje zijn teghenwoordig niet meer met z’n 2-en. Er is inmiddels een kleine Michael.
En Marcel merkt uiteraard de gevolgen. Voor de wedstrijd kreeg hij de vraag of hij lekker gegeten had. “Nee” was zijn eerlijke antwoord. Met die kleine eten we zoutloos en smaakloos, precies ja… als gevolg van die kleine.
maar het maakte hem niet futloos. Immers winst met Tim.

Oudste deelnemer
Wat is tennis toch een mooie sport en hoe mooi is en blijft het datmet ons 35+ toernooi niet alleen jonkies zoals Niels, Tries, Dave, Thomas en Mitchell mee doen, maar ook mannen en vrouwen die bijna of in sommige gevallen rond 2 maal zo oud zijn.
Vandaag trad Ger Smits aan in de GD7 met Lucienne. Ger is dit jaar onze oudste deelnemer. geboortejaar 1948, eveals Astrid Lok en Theo Hesse. Volop respect deelnemers.
Mark en Sylvia waren met 7-5 / 6-4 te sterk voor Lucienne en Ger.

Nog 1 set en die duurde 1½ uur?!
Gisteren was de HE5 partij tussen Aigars en Sherief abrupt afgebroken. De 3e set moest nog gespeeld worden. Daar startten ze me om 17:30 en pas dik na 19:00 kwamen ze baan 5 af. dat wilde wel zeggen hoe gelijkwaardig deze mannen zijn.
Geweldige pot, mannen. 7-5 winst voor Aigars.

kwart voor 5 en 5 uur op
De mannen van de late HD partij (Albert (een echte Bruins), Akko en Arthur werden gebeld: Kom eerder, dan kunnen jullie eerder de baan op.
Aan beide kanten moest één van de mannen vroeg op. Arie 4:45 en Akko 5:00 uur. Winst voor Arthur en Arie.

Burrito’s van Rosita’s
Vanavond werd er wederom smakelijk gegeten van Rosita’s, dit keer Burroto’s. Sonja en Ton, dank je wel weer. Het was weer overheerlijk.

Masseur?
Vroeg op de avond vroeg Ad het al: is er een masseur, Er zit een giga knoop in mijn kuit.
Later, nee veel later op de avond konden de dames van de Dames Enkel het ook gebruiken. Alle respect voor Anna en Evelien.
Evelien Keijer
Beide hebben eerst een DD6 partij gespeeld, beiden wel nipt verloren: Evelien met Miranda van Yvonne en Marina en Anna met Renata van de nr. 1 geplaatsten Christine en Marion.
Daarna Anna en Evelien nog een Dames Enkel tegen elkaar. De dames waren de laatste 2 die van de baan af kwamen. Winst voor Anna na een dikke 3-setter.
Maar beide helemaal kapot. Evelien ging na 12-en naar huis, maar had haar man Stefan gevraagd: leg de olie maar vast klaar.

Anna op baan 6 en Michiel en Arnold op baan 5

Water chocomelk of thee
Carolien Born speelt sterk en brengt werkelijk alles terug, ook die klappers van Francisca. Na afloop een drankje. “Water”vroeg Francisca. Nee geen water toch. Okay dan chocomelk, maar Carolien zelf nam thee, dat mocht wel.
In een andere Dames Enkel won Jeline van Manuela.

One liners van Frank
Tegen Francisca na haar Dames Enkel: Zelfs als Carolien met een gipsen been speelt win je nog niet van haar Francisca.
Frank zelf dendert door in zijn beide DUBBEL onderdelen. Met Bas vandaag winst tegen Wim en André, die beiden op de fiets waren. Ook Tim trouwens. Voor Tim en Wim aardig stukkies. Tim vanuit Haven en Wim vanuit Duin. Goed bezig mannen.

favorieten
Andere HD7 was Marco en Albert, die in de 7 en in de 6 meedoen. Wellicht in beide categorien favoriet. In de 7 winst tegen Edgar en Hans.
In de HE7 is RJM favoriet. Hij dendert door. vandaag winst tegen Richard. Hij heeft overduidelijk hoger gespeeld in het verleden. Hij speelt een uitstekend toernooi.
In de GD7 zijn Cynthia en Dennis favorieten. In hun poule door een walkover helaas maar 1 wedstrijd. Jo en Sabine werden verslagen. Maar niet getreurd Sabine en Jo …. zie hieronder

Extra 2e plts ronde
Dit jaar iets nieuws in het Rosita’s Open.
GD7 kende maar liefst 24 koppels. Daar zitten sterke en zelfs hele sterke (wellicht 6-waardige) koppels bij en daar zitten minder sterke koppels bij.
Wij hadden het iodee en dat idee uis dus werkelijkheid geworden… dat de 1e plaatsen in de poules gewoon doorgaan naar de Grand Finale (afval) schema met 8 poulewinnaars.
Maar de 2e plaatsen in de poules gaan door naar een andere extra 2e plaatsen afvalschema van 8. Ook daar wordt doorgestreden , ook voor een 1e en 2e prijs (wel iets andere prijs dan de finale poule overigens).
Voordeel 1: we vinden het allemaal leuk om te spelen, dus dan voor 8 koppels nog 1 , 2 of 3 extra wedstrijden
Voordeel 2: als je in de poule de pech hebt dat je meteen een heel sterk GD-koppel treft, dan kun je toch nog strijden voor een plek in het 2e plaatsen-schema en daar voor een prijs gaan.
En ook in de HE7 met ook veel deelnemers hebben we dit ook gedaan.

Spannend om hier te komen
Voor debutanten John Autar en Bart Brouwer uit Vreeland was het spannend om hier te komen.
Ik vermoed dat gedoeld werd op het vinden van het tennispark. Nou ik hoop dat de mannen ondanks de nederlang tegen Hein en Hakan het ook zo gezellig vinden dat ze volgend jaar wederom van de partij zijn.
Voor de 2e wedstrijd weten ze nu in ieder geval de route (neem ik aan)

Tribune nodig bij baan 5
Martin Notmeijer is ook weer van de partij. Gezellige vent ook. Met Wilco in de dubbel tegen onze “eigen” jongens, Michiel en Arnold (ook zijn kinderfoto uit de jaren 70 hangt er inmiddels).
Martin en Wilco wel 4-1 voor in 1e set. Kees vond het net op dat moment denk ik vermoeiend, zo te zien op de foto (Sorry Kees 🙂 ).
Toch winst voor Huijbers en Vos.
Supporters baan 5

Triatleet Mark en prijzen sparende Felix
In de HD5 wonnen Mark Vlietstra en Felix Schot van Tries van Blijderveen en Sherief Joethan.
Felix vroeg : mag / kan ik alsnog die prijs van vorig jaar krijgen? Hij had vorig jaar namelijk een 2e plaats. En hij was niet bij de prijsuitreiking. Na het toernooi wel geappt, maar nooit opgehaald. maar … ja hoor de prijs heeft de toernooileider nog steeds. Felix gaat voor het spatren van meerdere prijzen samen met Triatleet Mark. Volgende week kan hij in die sport aan de bak.

En verder viel op …
– Het hondje van Hennie en Ingrid was er bijna niet meer geweest. De grote hond van Caroline Born besprong in het enthousiasme dat kleine hondje. Het liep gelukkig goed af.
– Het bedankje van Mike aan de wedstrijdleiding. Mike moest vooraf oppas regelen om te kunnen spelen en middels goed overleg is dat ook mogelijk gemaakt.
de worteltjes van Evelien
– De bak met worteltjes lagen weer op het bankje van Evelien
– Dat einde van de avond ELVIS rond liep. De witte broek was van de jaren 70, het witte colbertje van de jaren 60, zo was de indruk.

Uw verslaggever Bloem

oh… wil je nog lekker eten …. Woensdag lekker Antilliaans eten van Antuilliaandse Grillhouse, donderdag Thai food van afhaalrestuarant De Orchidee en vrijdag staat de Surinaamse Foodtruck weer op ons park.

Menukaart Rosita's Open 35+

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search